Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Може би тест с някакъв препарат на 1 кошер
    Тест правя с алкохол. Какъв препарат...?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    абе как е възможно да има толкова акар, както показва Ник. Това е много сериозно положение... Но това което казва Трендафил също е важно. Аз не виждам акар, обаче виждам просрано на половината кошери и затова им давам за нозематоза. Може и да им дам друг препарат за нозематоза, но не знам кое е правилно. Гледам да не третирам много много.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    абе как е възможно да има толкова акар, както показва Ник. Това е много сериозно положение... Но това което казва Трендафил също е важно. Аз не виждам акар, обаче виждам просрано на половината кошери и затова им давам за нозематоза. Може и да им дам друг препарат за нозематоза, но не знам кое е правилно. Гледам да не третирам много много.
    ,,Аз не виждам акар, обаче виждам просрано на половината кошери,, това към днешна дата ли ?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    ,,Аз не виждам акар, обаче виждам просрано на половината кошери,, това към днешна дата ли ?
    Ами това го видях на един кошер лятото, на горната прилетна дъска, мога да снимам. Обаче се чудя дали не е от гроздето. Мога да пусна една снимка да видите .. Обаче са само няколко и то тези разположени близо един до друг. Ей сега отивам да снимам.

П.С - ето ги снимките, тези петна станаха някъде лятото края, като започна гроздето, петната са светлокафеви, на снимките изглеждат по тъмни. Появиха се преди да третирам за нозематоза. След това го направих 2 пъти както пише в листовката на Нозевита.

https://drive.google.com/drive/folde...do?usp=sharing

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами това го видях на един кошер лятото, на горната прилетна дъска, мога да снимам. Обаче се чудя дали не е от гроздето. Мога да пусна една снимка да видите .. Обаче са само няколко и то тези разположени близо един до друг. Ей сега отивам да снимам.
    Ми нямам идея дали е от гроздето ама много нетипично за това време на годината ми се струва.Мое си мнение де

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ми нямам идея дали е от гроздето ама много нетипично за това време на годината ми се струва.Мое си мнение де
    Аз съм чувал че такива петна, изглежда да са нозематоза. Обаче пък вътре по рамките няма нищо .. Видях по време на гроздето, как пчелите носеха едно ей такова подобно и кацаха горе, не можах да разбера защо. Изглеждаше все едно е захаросан мед по крачетата. И ми заприлича че носят от лозето, дето е точно под тях. Ама друга година не е било така , доколкото си спомням, имало е но не чак толкова такива петна.

Сега като отворих книгата, там пишат някакви симптоми, които аз не наблюдавам. Една пчела не съм видял умряла или да пълзи. Рамките както писах са чисти и нямат никакви петна.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2017
    Пчеларски район
    обл. Плевен
    Кога ще изчезнат осите? Днес видях доста крачета на умрели пчели по дъната. Семействата са силни все още, но борбата е голяма.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз съм чувал че такива петна, изглежда да са нозематоза. Обаче пък вътре по рамките няма нищо .. Видях по време на гроздето, как пчелите носеха едно ей такова подобно и кацаха горе, не можах да разбера защо. Изглеждаше все едно е захаросан мед по крачетата. И ми заприлича че носят от лозето, дето е точно под тях. Ама друга година не е било така , доколкото си спомням, имало е но не чак толкова такива петна.

Сега като отворих книгата, там пишат някакви симптоми, които аз не наблюдавам. Една пчела не съм видял умряла или да пълзи. Рамките както писах са чисти и нямат никакви петна.
    Не знам какво си видял но едва ли е разстройство от Нозема апис а когато има отвън по прелката петна може да е от крака така се познава и ограбен кошер от 10 метра по черната мръсна прелка.

П.П.Г-н. Дончев май имаше в пред вид Нозема Церане там няма посрано

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Много,типично за сезона е да депонират клей по рамките....

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това е един кошер около 1000 акара от третиране. Направил съм 9 третирания и няма чистене. Това е само при няколко кошера.
    Това е колко време след третирането? 2 дни? Изглежда почти така, както и при мен МК си е МК

То кога има пило какво и да правиш с акара си е все тая още се чудя на тези хора де ги пръскат през 7дни
    Аз пък се чудя на тия веселяци, де си мислят, че нямат акар щото правили тестове разбираш ли, а в същото време имат пило

А
    П.С - ето ги снимките,

https://drive.google.com/drive/folde...do?usp=sharing
    Калояне, ако бяха мои, тия кошери бих ги вдигнал малко по-височко

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •