абе как е възможно да има толкова акар, както показва Ник. Това е много сериозно положение... Но това което казва Трендафил също е важно. Аз не виждам акар, обаче виждам просрано на половината кошери и затова им давам за нозематоза. Може и да им дам друг препарат за нозематоза, но не знам кое е правилно. Гледам да не третирам много много.
Ами това го видях на един кошер лятото, на горната прилетна дъска, мога да снимам. Обаче се чудя дали не е от гроздето. Мога да пусна една снимка да видите .. Обаче са само няколко и то тези разположени близо един до друг. Ей сега отивам да снимам.
П.С - ето ги снимките, тези петна станаха някъде лятото края, като започна гроздето, петната са светлокафеви, на снимките изглеждат по тъмни. Появиха се преди да третирам за нозематоза. След това го направих 2 пъти както пише в листовката на Нозевита.
https://drive.google.com/drive/folde...do?usp=sharing
Аз съм чувал че такива петна, изглежда да са нозематоза. Обаче пък вътре по рамките няма нищо .. Видях по време на гроздето, как пчелите носеха едно ей такова подобно и кацаха горе, не можах да разбера защо. Изглеждаше все едно е захаросан мед по крачетата. И ми заприлича че носят от лозето, дето е точно под тях. Ама друга година не е било така , доколкото си спомням, имало е но не чак толкова такива петна.
Сега като отворих книгата, там пишат някакви симптоми, които аз не наблюдавам. Една пчела не съм видял умряла или да пълзи. Рамките както писах са чисти и нямат никакви петна.
Кога ще изчезнат осите? Днес видях доста крачета на умрели пчели по дъната. Семействата са силни все още, но борбата е голяма.
Това е колко време след третирането? 2 дни? Изглежда почти така, както и при менМК си е МК
Аз пък се чудя на тия веселяци, де си мислят, че нямат акар щото правили тестове разбираш ли, а в същото време имат пило
Калояне, ако бяха мои, тия кошери бих ги вдигнал малко по-височко![]()
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))