Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
Прав си, или по-скоро Буров, но това изискване (за регистрация) е въведено с цел да се опази/ограничи разхода на вода, която намалява. Аз честно незнам защо хората се опасяват от тази регистрация. Явно сме доста мнителни българите, на принципа "явно искат да минат отзаде ми". В закона за водите ясно е казано - ако консумираш повече от 10 кубически метра вода в денонощието, заплащаш по някаква тарифа. Аз незнам да има къща, която да прехвърли този таван от 10 кубика за битови нужди.
Лично аз, не виждам нищо притеснително в самата регистрация. Моя геран съм го регистрирал преди няколко години и съм го включил в системата на къщата, че при нас Август, Септември, почти винаги сме на режим.
Безумно е, по закон, да се събаря готово, изградено съоръжение, за което така или иначе не се събира такса или каквото и да е плащане...
Безумно, е по част от основната мрежа в страната, да се губи 70-80% от водата...
Безумия колкото искаш.

Р.Р.
Тук има колега от с. Добромирка. Ако иска да сподели, как в 21-ви век им карат вода с водоноски... Водопровода е етернитов и амортизиран. А пари има за какви ли не дивотии, но за макар поетапната му подмяна- не!? Да не говорим за другите "ползи" от етернита...