Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Тема: Кладенец

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    И тук в нашето село, изровиха всичките и без това скапани улици да правят ремонти на тръбите. На разтояние 10 метра има 3 кръпки. Има и места където водата тече ли тече от спукани тръби. И аз се чудя. Имаше и един момента в който един голям язовир изчезна .. И аз се чудя ... Има и едни предприятия, които си изливат водите и боклуците ... много се чудя. . Напред назад направиха едни Цанкови камъци, където от нашите джобове изчезнаха милиарди. Там се събират едни води ходят напред назад и аз се чудя какво става ...

Тестовете за наркотици бетон, ама като започнаха да ги правят на полицаи се оказа че е грешно и аз се чудя ...

Ами така както го написа има доста чуденки. Ако искаш мога да напиша един сериозен труд по тази тема

П.С --- ееее чакай бее ) Да не се окаже че аз съм по християнин от другите. Над нас има земеделски производители, водата е уникална на вкус и за пиене. Дадох я на анализ, преди няколко години и се оказа че нитратите са 50 или 500 пъти над нормата ....

Е това е голямото чудене ) Жалко е че никой друг не се чуди по тази тема, ами аз дето пия водата, трябва да се чудя

П.С - и да си кажа позицията. Аз съм твърдо за регулациите и законите, но не тези които пречат на хората . Аз съм за регистрации и всичко останало, ама пък как никой не си свърши работата. Как не дойде един кмет или служител, да обясни нормално, да се каже кое защо се прави. А не обикновения човек да се чуди и да се притеснява, че някой иска да му вземе прасето или да го накара да спре да гледа животни.
    Защото то така става в крайна сметка. По тая логика излиза че аз не мога да гледам нищо в моя си двор и да добивам вода и това само защото, евентуално мога да го правя с цел препродажба или печалба.
    Ами да излязат тези служители-тикви и да кажат на обикновения човек, кое защо и как се прави.
    Ами в закона за водите, той урежда задължение на общината наравно с тази на обикновения човек. Общината не си е мръднала пръста ... Абе какво да говорим повече ... Това нашто не е държава, а някакво жалко подобие на цирк. Язък че плащам ебаси и данъците.
    У ваше село са закъснели с "ровенето".
    Това, че няма контрол по изпълнение на проектите е друг въпрос. После ще мрънкаш,нче пътя пропада и т.н. А той, пътя, няма как да се оправи от общината, докато не изтече времето по проекта - около пет години. Продължавай да "бръмчиш", но няма полза и смисъл!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    У ваше село са закъснели с "ровенето".
    Това, че няма контрол по изпълнение на проектите е друг въпрос. После ще мрънкаш,нче пътя пропада и т.н. А той, пътя, няма как да се оправи от общината, докато не изтече времето по проекта - около пет години. Продължавай да "бръмчиш", но няма полза и смисъл!
    Май ги пресилваш нещата.
    Ако беше така цялата Русия да е пропаднала. Не само пътищата.

Като точа вода от собствения си кладенец и поливам собствената си градина, къде отива въпросната вода и какво пропада.
    Какво пропада около изворите, даващи начало на реки - нищо. Водата си тече, дъжда си вали, небето е синьо, а тревата е зелена.

Водата от водопроводната мрежа не се плаща! Чия е тази вода, че да иска заплащане?
    Определена е такса на кубик вода, от която такса да се издържат ВиК дружествата, за да изграждат нови водопроводи и поддържат старите. Друг е въпроса, дали го правят.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Без вода няма живот!
    Кладенец не се копае лесно! Много труд е!
    Да се зарови действащ кладенец е вандализъм.
    ( Малко лирическо отклонение )

Водата не е моя собственост, но кладенеца е!
    Частната собственост била неприкосновена!

Кой ще дойде да ми зарови кладенеца, че и да му плащам за това?
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Без вода няма живот!

То, ако оставим "нашите" измислени закони настрана, да се спори чия собственост е водата, е все едно бълхите да спорят чия собственост е кучето, в която козина живеят.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Без вода няма живот!

За заравянето (развалянето) на кладенец се появи като информация тук, вероятно правейки аналогия с незаконните строежи по ЗУТ, където технологията е такава - плащаш си за гяволъка. Нямам идея кладенеца води ли се строеж, но е вид съоръжение, което няма значение чия собственост е. Няма как който и каквото си реши това да гради. Ако не греша до 1987 година каквото е строено е узаконено, от там на сетне, ако не е минало през процедурата по ЗУТ се води незаконно. Та така и с кладенците трябва да е. Според мен де.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Нямам идея кладенеца води ли се строеж, .
    От няколко години,освен другите бумащини и такси,се изисква и проект,съответно и откриване на стоителна площадка......даже и за сонди...

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз ще рискувам и ще ви кажа какъв е резултата след 5 години. Понеже това има няма през няколко години го тиражират.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •