Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    При мен положението с акара се оказа зле, хем не виждах акар по пчелите. Третирах за първи път на 13.08.22 г с ОК и очаквах следващата седмица да няма акар почти, но това което видях ме накара да ги мина на 20.08.22 г втори път, след което заминах на море. Като се върнах днес очаквах да видя по-малко паднал акар , но уви , беше повече от първия път и въпреки, че не ми се щеше ги накапах трети път днес.... Явно повечето е бил в пилото, друго обяснение нямам, на второто накапване да има повече.
    Иначе мед имат достатъчно, като имах само 3 кошера с по-малко запаси но им прехвърлих по 3 пълни пити от 12-те ДБ, на които имат по 3-4 буферни по 4-5 кг всяка и оправих нещата. За първа година храних подбудително всички семейства 3 пъти с рядък сироп и се изненадах приятно от ефекта. След 2 хранене бяха с по 2 пита повече пило от предния преглед.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    При мен положението с акара се оказа зле, хем не виждах акар по пчелите. Третирах за първи път на 13.08.22 г с ОК и очаквах следващата седмица да няма акар почти, но това което видях ме накара да ги мина на 20.08.22 г втори път, след което заминах на море. Като се върнах днес очаквах да видя по-малко паднал акар , но уви , беше повече от първия път и въпреки, че не ми се щеше ги накапах трети път днес.... Явно повечето е бил в пилото, друго обяснение нямам, на второто накапване да има повече.
    Иначе мед имат достатъчно, като имах само 3 кошера с по-малко запаси но им прехвърлих по 3 пълни пити от 12-те ДБ, на които имат по 3-4 буферни по 4-5 кг всяка и оправих нещата. За първа година храних подбудително всички семейства 3 пъти с рядък сироп и се изненадах приятно от ефекта. След 2 хранене бяха с по 2 пита повече пило от предния преглед.
    Аз за първа година не подхранвам, оставил съм им по половин-един магазин мед. Обаче как да ги подхранвам като днес и утре е по 35 градуса жега плевен. Евентуално сега като падне температурата и като махна магазините, ще започвам да им наливам по-малко. Но и за първи път имам толкова спокойни семейства, това дали е заради меда че имат по много. Друг път като махна целия мед, и останат на плодник, като тръгнат да гледат пило и стават нервни, а пък аз винаги съм си мислил че имат достатъчно мед. Явно е било точно обратното. А пък за акар няма да им правя тествове с пудра захар. Като махна лентите, ноември месец ще третирам и с ОК. Това го правих миналата година и има най-добър ефект. Всяка година сменям лентите и откакто ноември третирам с ОК, засега няма проблем. То даже и преди да третирам с ОК, пак бяха ок нещата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Ице, желателно и препоръчително е подхранването сега. Още повече, че и годината е сушава, поне при мен. Който икономисва сега, ще страда пролетта - лично мнение.
    А за акара, аз още не съм третирал, ще го правя по-късно. Ефективно е третиране с различни препарати.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ице, желателно и препоръчително е подхранването сега. Още повече, че и годината е сушава, поне при мен. Който икономисва сега, ще страда пролетта - лично мнение.
    А за акара, аз още не съм третирал, ще го правя по-късно. Ефективно е третиране с различни препарати.

Аз мислех да слагам херба стрип, но си викам я ги накапи , а то какво се оказа, въшлясали яко. Иначе досега не бях хранил по това време за пило и отчитам като грешка. Ако още не си третирал, дано положението не е като при мен, че аз се стресирах с толкова акар на тази сушава година.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •