Аз съм казвал някъде напред у Форума - едно време като почвах и се чудех как ще го вадя /медът / комшията да е жив и здрав - това викаше - те само да го съберат ний ако трябва и през нощта ще го извъртим. Действително, първо вадене средата на юли, вечерта на лампа и радиоточката дъни Музикална стълбица... Незабравимо, вече 25 години.
Ти, Калоянски тепърва ти предстои оптимизация в много посоки, нали ми виждаш подписа втори ред? Много би било добре да имаш помощник на центрофугата, за мен даже е задължително. той да разпечатва и да върти, ти вадиш питите и пренасяш, евентуално правиш и бегъл преглед на кошерите да следиш как вървят нещата. Центрофугата, ако си струва и ако позволява тунинг - може да я правиш радиална даже електрифицирана /имаме тука теми по тия въпроси и богато инфо/, това спестява доста време. Въртиш само магазинни рамки / половинки ДБ/ зареждаш по един магазин и канализираш нещата малко по-малко. Станок и вана не са кой знае какво подобрение, ако няма да прекарваш тонове продукция така че там може да импровизираш. През активния сезон недей оставя запечатан мед по магазините, по-добре го сваляй редовно. Пак като почвах едно време дядките на село ми викаха - колко повече вадиш, толко повече носят пущините, алегория някаква ама има нещо вярно. Сега че има в магазините - нищо лошо - или ще си го вземат ако продължи сушата, или ще допълнят ако рече Горния. Не ти знам района, но при нас както е сега такова времето, случва се и август, че даже и септември да има принос, тъй че магазини трябва да има отгоре.