Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Тоз слънчоглед тая година ни разказа играта... Два викенда поред свалям по 9 магазинни рамки от кошер, на 90% запечатан и въртя, тая седмица май пак ше го играя... Предната седмица предии това аварийно извадих по 5-6 кила от кошер да освободя малко място, още го бъркам в кофите и взе да се сгъстява.
    Нещо интересно - по-миналата седмица един комшия, има трийсе сандъка в съседно село и ме предупреди - два-три дена необичайна агресия. Вчера като отварям първия и нали съм си по къс ръкав тръгнал на разходка - тея мойте отпочнаха с блудствени действия. Ааа, нема а стане погледнах го отгоре че им бях боднал и трети магазин, имат място и значи ги захлюпих. Другите кротки както трябва и да бъде и си свършихме работата. Не знам, тютюн вече не гледат из нашия край, пръскат ли нещо по това време сега идея нямам...
    Не знам, много ще спекулираме, сега пък мойте са кротки. Да ти кажа, до слънчогледовите масиви са житните и ги жънаха, може да се дразнят от шума. Но това което ми прави впечатление е че след като ожънат, веднага минават площите и ръсят с някакви течни торове, може да има и препарати ..

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Не знам, много ще спекулираме, сега пък мойте са кротки. Да ти кажа, до слънчогледовите масиви са житните и ги жънаха, може да се дразнят от шума. Но това което ми прави впечатление е че след като ожънат, веднага минават площите и ръсят с някакви течни торове, може да има и препарати ..
    просто пашата (слънчогледа) спря рязко заради жегите....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    просто пашата (слънчогледа) спря рязко заради жегите....
    Тука в Плевен даде много въпреки сушата, може би досега нямаше жеги много. Тук си спря просто поради това че прецъфтя слънчогледа ... Те сега идват жегите и ще са яки жеги. Ту няколко дни духаше вятър и май изсуши още повече, гледам тревите започват да изсъхват яко .. от няколко дни е това ... а 38-те градуса не са дошли още.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Тука в Плевен даде много въпреки сушата, може би досега нямаше жеги много. Тук си спря просто поради това че прецъфтя слънчогледа ... Те сега идват жегите и ще са яки жеги. Ту няколко дни духаше вятър и май изсуши още повече, гледам тревите започват да изсъхват яко .. от няколко дни е това ... а 38-те градуса не са дошли още.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      62
Размер:	78.2 KB
ID:	11408Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Размер:	75.2 KB
ID:	11409Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	3.jpg
Прегледи:      63
Размер:	148.1 KB
ID:	11410

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Размер:	78.2 KB
ID:	11408Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Размер:	75.2 KB
ID:	11409Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	3.jpg
Прегледи:      63
Размер:	148.1 KB
ID:	11410

Браво на теб, аз също вадя днес. При мен също има доста мед. Аз на един път го вадя. Направо кръста ме заболя, докато махна питите и ги закарам в склада с една количка. Имам един клип на кошера с 3 магазина, ама там няма много какво да се види. Може би не беше правилно. Третия магазин е изграден само в средата на 6 пити и е заложен мед, но не напълно .. И сега се чудя какво да го правя, оставих го и тоя магазин по късно ще го махам.. Явно няма да е на един път. От тези 8 кошера. Рояка от отводката ми направи 5 пълни пити запечатани магазинни. Отводката е капо, но поне е развита на цял плодник. Кошера без майка - един пълен магазин. После още един кошер дето беше слаб пролетта - 7 пълни пити магазинни. 3 кошера по 2 пълни магазина и 1 кошер магазин и половина.

Сега ще почина малко да обядвам и после продължавам, ебаси и бъхтенето, чак отпуска съм си пуснал. Леле а как ме заболя кръста. А от критовалутата, дето бях купил на най-ниските цени, само от вчера съм с хиляда долара отгоре, седейки и пърдейки. После що света отива на майната си ..

А мойте пък кротки пчелите. От единия вадих направо без да подпушвам, понеже го забравих, че не съм извадил меда, и си угасих пушалката преди това

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Браво на теб, аз също вадя днес. При мен също има доста мед. Аз на един път го вадя. Направо кръста ме заболя, докато махна питите и ги закарам в склада с една количка. Имам един клип на кошера с 3 магазина, ама там няма много какво да се види. Може би не беше правилно. Третия магазин е изграден само в средата на 6 пити и е заложен мед, но не напълно .. И сега се чудя какво да го правя, оставих го и тоя магазин по късно ще го махам.. Явно няма да е на един път. От тези 8 кошера. Рояка от отводката ми направи 5 пълни пити запечатани магазинни. Отводката е капо, но поне е развита на цял плодник. Кошера без майка - един пълен магазин. После още един кошер дето беше слаб пролетта - 7 пълни пити магазинни. 3 кошера по 2 пълни магазина и 1 кошер магазин и половина.

Сега ще почина малко да обядвам и после продължавам, ебаси и бъхтенето, чак отпуска съм си пуснал. Леле а как ме заболя кръста. А от критовалутата, дето бях купил на най-ниските цени, само от вчера съм с хиляда долара отгоре, седейки и пърдейки. После що света отива на майната си ..

А мойте пък кротки пчелите. От единия вадих направо без да подпушвам, понеже го забравих, че не съм извадил меда, и си угасих пушалката преди това
    Калоянски, ако бройката 5-7 ти се явява оптимум /така си мисля/ щом веднъж изпролетят няма какво да им се чудиш толкоз. кой с майка па кой без, па някой се роил - голям праз, гледай да са долу горе равни по сила и да имаш един-два сандъка с някоя и друга скована рамка в резерв. Събирай, разделяй и владей, тва ти е играта.
    А, и внимавай със здравето, другото е бошлаф.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    А, и внимавай със здравето, другото е бошлаф.
    Баааааааа,бошлаф!Пръдне ли ти веднъж пчела в гащите,отърване няма
    Усещат го,даже и близките.
    Знам,че не се оплакваш,амааааа нийййй ще се оплачим,от месечната норма.Седмична трябва да стане!Какво ти седмична,часова трябва да стане

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •