Не, изтървах всичко, покрай кошерите и другата работа. Времето беше перфектно когато имаше дъждове из планините. Вчера ходих от хижа Хайдушка песен до връх Ушите, това е на билото, води се резерват Коза Стена. Всичко е на барут дори и в горите. Гъби каквито е имало са изсъхнали ... Само имаше останали хубави перфектно узреяли ягодки по поляните и боровинки. Даже след нас имаше цяла бригада мангали, които се вайкаха много, че някой ги е изпреварил и бяха останали само дребните.
Ще чакам сега края на Юли началото на август да падне някакъв дъжд по планините и ще пробвам да хвана манатарката по-нависоко. Но точно когато мислех да ходя и писах, тогава беше момента .. Може и да се пробвам тази седмица да отида. ....
Иначе да кажа за този кошер който беше останал без майка. След като сложих втора пита с пило на 12ти Юли, днес проверих и наистина са запечатани маточници доста и пилото е отгледано. Значи още не мога да си обясня на какво се дължи тази аномалия от по-предния път като сложих пита с пило и след 2 дни беше изчистено всичко ...
Може и да е била моя грешка от тръскане или да съм я оставил с една - две минути повече извън кошера. Но досега пак съм го правил така хамалската и никога не е имало проблем ...
Това което каза зуница се чудя, дали няма някаква възможност. Предната пита с пило, беше от далечнородово семейство. А тази сега която приеха е от дъщерно, рояк от същия кошер миналата година ...
За друг път специално ще го взема под внимание да го проверя. ...
Иначе всякакви аномалии тази година, едно младо сляпо куче е попаднало в едно бетенено басейнче, като нямам никаква идея как може да е станало това. За първи път виждам такова нещо през живота си. Ето снимал съм с телефон .
Тая година бая реколта поразсипаха, ама не ми дава сърце да го убия. Да взема да го пусна обратно в градината, тъкмо за морковитеЩе взема да го пусна в на съседите градината
![]()
![]()
..
П.С - видеото ще го пусна по-късно май.