Мнение помиярско:
"п.п.Тия "извънземните" са от Украйна и Русия и си пренесоха войната на пчеларска територия.Като и с цялата им война пак ние го отнесохме."
Изт.:https://www.pushalka.com/forum/viewt...152361#p152361
"Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
"С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."
Здравейте! Чете темата вече за трети или четвърти път, но неуспехът ми с апарата не ми дава мира. Слагам никота в стара рамка горе в централата част на рамката. Слагам рамката за един ден между прясно пило и след 24ч затварям майката. Тя СК снася примерно в 30% от килийките в никота, след 24ч арест я пускам и личинките ги няма след 3 дена дори и затворена я пробвах пак ги нямаше.. това го пробвах по време на липовата паша. Искам да само за мен си да направя майки, но нещо не успявам. Къде бъркам ако оставя да снесе майката и рамката с еднодневните яйца в никота я сложа на друго място ли не знам вече как да го направя, четох че и други колеги в началото са имали проблем но така к не разбрах къде бъркам. Смятам че вече е късно за производството на майки чрез никота. Моля за съвети.
По принцип пчелите чистят яйцата когато са над или след ХР, не си спомням как е при никота, но при йентера има капак подобен на ХР който се маха след като майката осемени.... Времето съвпадащо с бурните и основни паши не е най добрия период за производство на майки!
Да махнах и аз капака. Благодаря така ли иначе писах само за да обменим още малко опит. Вече ще го използвам чак живот и здраве май месец. Успех!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))