Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Относно пирамидата, според мен пчеларя трябва да е най-долу, това означава фондация, основата на пчеларството, без която по-нагоре не може да съществува. Затова в долната част на пирамидата е най-широка и голяма. После трябва да са, майсторите и производителите на пчеларски инвентар. След това са учените. А най-отгоре и най-малкото са администрацията, тъй като не е необходимо тя да се раздува , а без нея могат всички останали звена надолу. Погрешно е това което се мисли, че без администрация няма да има учени, майстори или пчелари. Обратното, администрацията е в услуга на хората и на държавата, жалко че в България всичко е толкова объркано и кофти.

Освен това на мен ми се струва , че пчеларството не е като да направиш огромна ферма за пилета, да храниш и да колиш. При пчелите този тип производство и гледане няма как да се случи. Затова не може да се сравнява пчеларството с други дейности, тъй като е доста специфична.
Да така ще изглежда пирамидата ако следваме не паричните потоци и последователността на съпорта, а отделните и елементи по значимост.
Колкото до ролята на администрацията - цялата пирамида би рухнала без нея, защото на нея е поверено управлението и разпределението на средствата от бюджета.