Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Моите пчели са станали много зли! Нападат ме още в момента, когата застана зад кошера, преди да съм го докоснал. Много трудно ми бе да работя така.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Моите пчели са станали много зли! Нападат ме още в момента, когата застана зад кошера, преди да съм го докоснал. Много трудно ми бе да работя така.
    От коя част си ? Да не е свършил слънчогледа при теб. Аз винаги си спомням че като прибирам слънчогледовия мед и след това , "малко" е зор работата.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Слънчогледът сега започва да цъфти.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Слънчогледът сега започва да цъфти.
    Ами според моите пчели е нормално. Преди да започне да цъфти и при мен беше същото. Въпроса е да минат няколко дни май докато започне да отделя. Аз го проследих от 23-4 започна да цъфти, а пчелите започнаха яко да работят чак след 2-3 дни .. Обаче има един гаден вятър, дето малко пречи и ще е подобно поне още 2 дни. Колко пречи и аз не знам точно ..

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами според моите пчели е нормално. Преди да започне да цъфти и при мен беше същото. Въпроса е да минат няколко дни май докато започне да отделя. Аз го проследих от 23-4 започна да цъфти, а пчелите започнаха яко да работят чак след 2-3 дни .. Обаче има един гаден вятър, дето малко пречи и ще е подобно поне още 2 дни. Колко пречи и аз не знам точно ..
    Слънчогледа първите 3 дни дава само прашец едва след това почва да нектароотделя... обикновено масива трябва да е цъфнал около 30%...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •