Ами за да не стане търтовка ако нещо е станало с майката. Не ми изглежда да има проблем наистина. Това което направих днес, понеже пак духа вятър и не ми се ще да го отварям повече поне сега. Той е на 1 магазин и му сложих една основа неизградена в средата. Ако я изгради до утре - вдруги ден, това може ли да значи че няма проблем с майката. Излюпена е, но просто не снася ? Освен това като е нямало майка, съответно няма пило и като са запълнили с мед, после къде ще снася майката ?
Иначе относно другите кошери ... днес ходих да огледам наоколо и има един масив, който има още 5-6 дни със сигурност, има и други, по-малки които са по назад, обаче те вече отиват на 3-4 км по въздушен път. Та поради тази причина сложих 3ти магазин само с основи отдолу на 2 кошера. Единия беше напълнил втория магазин с нектар, обаче не е запечатан .
Другия , който зуника ми каза да отворя и на него сложих. Мисля че хич и няма идея да рои, защото видях че гради.
Не знам дали е правилно да слагам вече по това време трити магазин само с основи .. Обаче трябва да си ходя по някое време на София и не искам да рискувам. А Самото центрофугиране ще ми отнеме сигурно 1 ден за 2 магазина поне. А плюс това съм и на работа ...
Сега имам един кошер на един магазин с 6 пити и изведнъж се сетил да тръгне сега. Гледам го на таванката е бъкано с пчели. И гради далаци в празното. Запълних там с още 4 основи, дано да му стигне ...
Имам още 2 кошера на по 2 магазина и според мен са на кантар да им стигнат ...
Относно отводката която направих, ако помните аз писах преди това. Където бях оставил повече от един маточник и излетя един рой на 2 пити и половина. Самата отводка явно е с калпава майка, че много бавно се развива. А самия рояк сега в магазина има 5 пити с мед и му сложих още 2 пити да гради. Той си има и още една за пълнене