Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 185

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2020
    Здравейте! Благодаря ви много! Снощи 18:00 след поставяне на майката в никона току що я пуснах, има успех. Четох тук-там, че е възможно след като ги отворя след 3 дена за пренасяне в стартера да ги няма не знам ще видим. Имам един въпрос доколкото разбрах трябва тези яйца да бъдат сложени в т.н стартер, който е сравнителен силен кошер, но осиротял. Има ли възможност примерно стартер и отглеждач да са едно? Тоест да направя отводка от един силен кошер и да му отнема майката и на мястото на тази рамка да сложа рамката с маточниците и така те да си го подхранят и да си изкарат и за тях майка и за мен да останат?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Djaniko0o Виж публикацията
    Здравейте! Благодаря ви много! Снощи 18:00 след поставяне на майката в никона току що я пуснах, има успех. Четох тук-там, че е възможно след като ги отворя след 3 дена за пренасяне в стартера да ги няма не знам ще видим. Имам един въпрос доколкото разбрах трябва тези яйца да бъдат сложени в т.н стартер, който е сравнителен силен кошер, но осиротял. Има ли възможност примерно стартер и отглеждач да са едно? Тоест да направя отводка от един силен кошер и да му отнема майката и на мястото на тази рамка да сложа рамката с маточниците и така те да си го подхранят и да си изкарат и за тях майка и за мен да останат?
    Естествено, че може, но не с яйца, а с ларви!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    и така те да си го подхранят и да си изкарат и за тях майка и за мен да останат?
    И не ти трябва апарат.

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2020
    Здравейте! Майката осемени касетата преди 3 дена и тогава я освободих не съм отварял после кошера днес след 72ч отивам и касетата е изчистена няма нищо.. отново затворих майката въпросът ми е как да избегна това чистене на касетата? Да оставя майката 72ч вътре докато станат личинки или ? Моля дайте съвет четох и че на други колеги им в ставало така. Благодаря!

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2014
    Пчеларски район
    Суворово
    Да остави я.Докато апарата е нов ги чистят,после като се завъртят няколко цикъла се оправят нещата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Здравейте! Майката осемени касетата преди 3 дена и тогава я освободих не съм отварял после кошера днес след 72ч отивам и касетата е изчистена няма нищо.. отново затворих майката въпросът ми е как да избегна това чистене на касетата? Да оставя майката 72ч вътре докато станат личинки или ? Моля дайте съвет четох и че на други колеги им в ставало така. Благодаря!
    Как освободи майката? Отвори само кръглия капак или махна целия ханеманов такъв?

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2020
    Махнах капака.

Наблюдател
    Регистриран
    25.05.2020
    За този сезон се отказвам отново.. майката снесе след 3 дена личинките ги няма отново а майката беше затворена 3 дена там не знам може би е късно вече с апарата да се работи много четох но нешо не става май месец живот и здраве пак а до тогава само теория

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    За този сезон се отказвам отново.. майката снесе след 3 дена личинките ги няма отново а майката беше затворена 3 дена там не знам може би е късно вече с апарата да се работи много четох но нешо не става май месец живот и здраве пак а до тогава само теория
    А защо чистят личинките ? Това да не е някакъв друг проблем. Аз почти съм сигурен че получих подобен проблем при едно мое осиротяло семейство. Придадох му пита с пило от друг кошер. След два дни като го отворих, нямаше нито яйца нито личинки ..И не мога да намеря още отговор на въпроса, къде съм сбъркал.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Майки отглеждам само за себе си, затова не съм наясно като дебилчо, къде е донора и къде рецепиента, като семейството е едно и майката е една!?

На третия ден няма очакваните личинки. Дали не са изчистени яйцата?
    Ако семейството не е в роево е способно да чисти захранени матоници.

Премести яйцата далече от майката зад плътна преграда, за да бъдат захранени или в осиротено семейство.
    Когато личинките бъдат захранени, замени плътната преграда с мрежа.
    И яко хранене още от снасянето на яйцата до запечатването.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •