Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Я виж в плодника да ли нямаш млади майки
    За това съм сигурен че не е, понеже като свалих магазините с акациевия мед и като направих преглед, нямаше и следа от чашки , дори построени. Даже в момента тези, на които не им направих преглед долу, понеже бяха много лоши, са по-добри и имат повече пчели. Иначе имам един в който майката е снесла в 2 магазинни пити и това ми се случва за първи път, без да съм взел специални мерки, майката да се качи.

Сигурно са отишли на слънчогледа )))) или са литнали докато ме е нямало. Ама чак толкова за 20 дни, ебаси при положение че майките са миналогодишни .. и са си силни ..

П.С - бях се угрижил какво ще го правя слънчогледовия мед, при положение че покрай мен тази година направо е претрупано. Ама сега поне съм спокоен че няма да има този проблем..
    Важното е че хванах акацията и имам акациев мед

Нали правих една отводка която изрои след това. Рояка е на 10 пити, ама не съм му спуснал дъното. Днес като го отворих вентилираше яко и пчелите бая бързо се движиха из кошера, малко като спринтьори. А другия от който отлетя този рояк и му набутах черните пити, нема пчели. Интересното е че съм го разширил малко повече. Аз си мислех че майката не става, ама като гледам колко е снесла, пък няма достатъчно пчели да гледат пилото. Сега тоя не мога да го обединя, понеже няма място в никой кошер. И го оставам така да се "самоооправи"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    За това съм сигурен че не е, понеже като свалих магазините с акациевия мед и като направих преглед, нямаше и следа от чашки , дори построени. Даже в момента тези, на които не им направих преглед долу, понеже бяха много лоши, са по-добри и имат повече пчели. Иначе имам един в който майката е снесла в 2 магазинни пити и това ми се случва за първи път, без да съм взел специални мерки, майката да се качи.

Сигурно са отишли на слънчогледа )))) или са литнали докато ме е нямало. Ама чак толкова за 20 дни, ебаси при положение че майките са миналогодишни .. и са си силни ..

П.С - бях се угрижил какво ще го правя слънчогледовия мед, при положение че покрай мен тази година направо е претрупано. Ама сега поне съм спокоен че няма да има този проблем..
    Важното е че хванах акацията и имам акациев мед

Нали правих една отводка която изрои след това. Рояка е на 10 пити, ама не съм му спуснал дъното. Днес като го отворих вентилираше яко и пчелите бая бързо се движиха из кошера, малко като спринтьори. А другия от който отлетя този рояк и му набутах черните пити, нема пчели. Интересното е че съм го разширил малко повече. Аз си мислех че майката не става, ама като гледам колко е снесла, пък няма достатъчно пчели да гледат пилото. Сега тоя не мога да го обединя, понеже няма място в никой кошер. И го оставам така да се "самоооправи"
    Този с черните пити ще можеш ли да го снимаш да погледнем пилото!?
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами ще го разбутам. Те всъщност са 2 , при които събрах черните пити. Утре ако имам време ще направя едно видео.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Доста работа имам и нямам никакво време. Общо взето заради това че обещах, направих видеа, обаче резултата както винаги не го очаквах, даже не ми се коментира .. Първия клип е на отводката, а втория е на този на който ми казахте че е с много черни пити и аз ги подмених ... Ако имате разгледайте клиповете, ама на мен ми е малко кофти, явно някъде постоянно бъркам.

Отводка:
    https://drive.google.com/file/d/1DMy...ew?usp=sharing

Кошер :
    https://drive.google.com/file/d/1BUx...ew?usp=sharing

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Доста работа имам и нямам никакво време. Общо взето заради това че обещах, направих видеа, обаче резултата както винаги не го очаквах, даже не ми се коментира .. Първия клип е на отводката, а втория е на този на който ми казахте че е с много черни пити и аз ги подмених ... Ако имате разгледайте клиповете, ама на мен ми е малко кофти, явно някъде постоянно бъркам.

Отводка:

Кошер :
    Гледам клипа и не можах да се сдържа голям образ си и по-интересен начин комуникираш с пчелите сега ще го догледам

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово

Отводка:

Кошер :
    А бе, в кошера яйца има ли? На клипа маточниците не се виждат, но като гледам къде буташе по питите, това са си свищаци..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •