Ако някой сподели на каква цена продава на дребно балкански мед, ще съм му много благодарен. Питах един колега как ще продаваме, той ме пита за цената на маслото, съпоставими били. Цената на маслото при нас е...27 лв.
Ако някой сподели на каква цена продава на дребно балкански мед, ще съм му много благодарен. Питах един колега как ще продаваме, той ме пита за цената на маслото, съпоставими били. Цената на маслото при нас е...27 лв.
Какво се има в предвид под "балкански мед"? Мед добит в Балкана(Стара планина), или планински мед?
Иначе за мерките, отдавна не е актуално,...за съжаление. Просто сегашния живот няма нищо с тогавашния. 30-те и 40-те години на миналия век, 1кг. свинска мас е била по-скъпа от 1 литър олио... Един чиреп е струвал толкова, колкото жито е събирал... А в още по-отдавнашни времена 10 мери зърно са били равни на 5 овце, а 5 овце на 2 вола... Поне така е разпределял Симеон плячката за войската си, след набезите си на юг... Сега...
Сега,...е както дойде. Имам предвид това, че изключително много хора станаха пчелари - кой знай, кой не знай - все пчелар. Преди много време го казах - държавата, със своите "помощи" създаде нелоялна конкуренция в бранша. Много хора си помислиха, че пчеларството е яма, от която можеш да гребеш дивиденти. Да, ама не! Работа се иска и то не малка, а успеха или по-скоро заплащането на труда, не е сигурно, както се оказва за всички заблудени. Те сега, всички тия, които са си мислели, че от пчеларството се печели лесно, продават меда си в разфасовки по едрови цени, че и по-ниски.
Днес гледам в Лидл почти 10 лв. за разфасовка под кг.
Освен да повторя приказката за жабата и коня, друго няма какво да кажа.
ПП Нямам предвид теб, ти си врял и кипял в животновъдния бизнес!
Но пък и доста от тези хора се отказват . Аз бях писал, но имахме тук един такъв последен пчелар, с около 200 кошера и се оказа че ги е продал. А преди това ги беше преместил на друго място. Един съсед му беше партньор, но и двамата нищо не разбираха. Сега виждам как си е наредил магазините и те изглеждат новички, в двора на дъжда, даже не ги е продал. Така си стоят от 1-2 години.
Имам едни подозрения не подкрепени с факти. По "програма" човек си прави пчелин.Взема съответната сума и след изтичане да срока продава каквото е успял да запази.След продажбата на инвентара и каквото е останало живо, излиза на печалба.Печалба без да е нужно да е произвел и пласирал продукция.Дали има нещо в тия ми подозрения или просто се заблуждавам?![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Едва ли бъркаш, дори да нямаш конкретни доказателства. Аз не съм се интересувал. Но по доста от другите програми, схемите си вървят точно по този начин. Някои дори получават доста пари и връщат част от тях като "консултация" един легален рекет. То и затова нищо не става, защото парите които трябва да се дадат на хората и да се подмомогнат отиват при някакви други под формата на схеми и чисто крадене се получава.
Много интересно днес баща ми каза, че част от слънчогледа е започнал да цъфти. Доста рано за нашия район, а аз още не мога да се прибера, понеже не мога да си оправя колата .. А пък аз се чудех защо на камерата не виждам бради от жегата по кошерите и мислех че пчелите са намалели или някой е литнал.
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))