Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 53

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Две жертви по моя вина.Едната със стара майка пролетта се оказа без нея и с две -три пити пчели.Масов подмор и следи от няколко зимни кълба.Другата жертва-майка търтовка. Пролетта го удари само на търтеево пило.Преди да съсипе питите изтръсках всички и скрих кошера.Като евентуална причина и за двата случая приемам обработката с О.К. Взети мерки.Купих щипки за майки от китайчетата и следващата обработка ще е с майките в "джоба" вместо да ги пазя от пулверизатора.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз засега нямам никаква смъртност и не съм и имал тук 4-5 години. Само една зима не ми иззимува един кошер, февруари месец нямаше нито една пчела в него. Обаче е моя грешка, заради майката и тогава не знаех. За първи път миналия ноември накапах с ОК и май добре се получиха нещата. Иначе когато правих контролните тестове, опаразитеноста ми е малка. Тази година пак ще направя тест, обаче есента като го правих май затворих едната майка и я уморих.
    А иначе тук не е като да не се пръска, навсякъде ниви. Просто няма рапица .. ама се чудя дали все пак няма общо с агресивноста, която се появява и пръскането. Но аз имах 6 кошера, сега са 8 и едва ли съм критерий. Другото е че заради меките зими, такива кошерчета по 4 -5 пити зазимени и то без никакви затоплящи материали, си изкарват без никакъв проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз засега нямам никаква смъртност и не съм и имал тук 4-5 години. Само една зима не ми иззимува един кошер, февруари месец нямаше нито една пчела в него. Обаче е моя грешка, заради майката и тогава не знаех. За първи път миналия ноември накапах с ОК и май добре се получиха нещата. Иначе когато правих контролните тестове, опаразитеноста ми е малка. Тази година пак ще направя тест, обаче есента като го правих май затворих едната майка и я уморих.
    А иначе тук не е като да не се пръска, навсякъде ниви. Просто няма рапица .. ама се чудя дали все пак няма общо с агресивноста, която се появява и пръскането. Но аз имах 6 кошера, сега са 8 и едва ли съм критерий. Другото е че заради меките зими, такива кошерчета по 4 -5 пити зазимени и то без никакви затоплящи материали, си изкарват без никакъв проблем.
    То от това затопляне по мрът май

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •