Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 310 от 419 ПърваПърва ... 210260300308309310311312320360410 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,091 до 3,100 от общо 4189
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Дай идея какво, че аз не се сещам. Сигурно има по нещо малко. Въпроса е че покрай мен няма ливади, а само обработваема земя. Вътре в селото, знам ли .. има някакви неща, но мисълта ми че не е много. Глога прецъфтя и тн ...

Тези силните кошери, взеха да правят вече едни бради, там има повече пчели, уж съм отворил дъната, ама то като си беше жега. Сега малко ги подхранвам .. Тъй като сложих основи на някои семейства. Рояка от отводката , който излетя взе да го настига. Сложих там още една пита запечатано пило и мед и там е ок .. Понеже дойдох на София, съм заложил нещо като капан за всеки случай, баща ми да не се занимава. В преносното съндъче което го играе като нуклеос, сложих 2 восъчни основи , напръскани с апирой. Вътре самото сандъче, го намазах с прясна маточина .. и го сложих по дюлата, където винаги се хващат рояците. Пренесох още един кошер на място, за да е по лесно ако стане нещо. Тези които правят бради, нямат намерение да се роят поне засега. Третия е със стара майка и видях че е заложил за самосмяна. Та за него съм се приготвил, ако мине към роене.

Ето тук една снимка от акацията, ама като го пълня винаги стават мехурчета с въздух в буркана и после става едни такив малки ако се вижда. Има и едни фини черни нещица, които винаги минават през ситото и се чудя, това как може да го избегна. Дори да го оставя големия съд за 3 дни, после като започна да наливам пак влизат.

Прикачен файл 11295
    Oт центрофугата наливам в матуратор през двойна цедка - едра и ситна. На следващия ден наливам в бурканите.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами да ви кажа, нали писах че липата ще цъфне след няколко дни. Явно нищо не разбирам, въпреки че цял живот дървото е до мен. Така като я погледнах, все едно не е мръднала, и това нещо ще се случи след седмица. Сега като гледам смениха прогнозата и след сряда ще е много шантаво времето, топло,студено с разни гръмотевични бури поне до 20ти юни.. ..

Значи рояка от отводката, дето го "подпрях" с 2те стари пити, какво забелязах днес. Изградил е почти основата, която му бях сложил.. има доволно пчели. Затова че преместих основата в средата и му сложих още една. И в момента вече е пълен плодник и си има пчели... Обаче откакто го преместих в сандък истински и откакто му сложих тези 2 пити с мед, сега го гледам че започва да става агресант. Сега той ми е агресивния кошер, другите са спокойни. ..На какво ли се дължи това ? Интересното е че другите след акацията са натрупали по 2 питки в магазина, аз мислех че нямат храна много много и им наливах по 200-300 милилитра сироп 1:2 разреден 1 захар 2 вода, през няколко дни. Някой път през ден , друг път през 3-4. Но общо да съм им давал 3 или 4 пъти досега от края на акацията. Има някакъв принос, затова че щом си качват в магазина, можи би е редно въобще да не ги подхранвам ?

Иначе Георги, аз не продавам нищо нито мед съм продавал досега, камо ли отводка. Тази обаче е много силна и ще я подаря на един приятел на баща ми, който гледаше няколко кошера, ама му умряха по някаква причина и сега няма ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Иначе в моето село май само аз ще остана пчелар накрая, като аз дори не се водя пчелар. Имаше едно момче с 200 бройки, който ги е продал или подарил съвсем наскоро. Друг човек е имало с 200 , който сега ги намалява драстично .. И то вече няма пчелари .. аз имам няколко бройки и има още един човек стар пчелар сигурно с 20 най-много.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами да ви кажа, нали писах че липата ще цъфне след няколко дни. Явно нищо не разбирам, въпреки че цял живот дървото е до мен. Така като я погледнах, все едно не е мръднала, и това нещо ще се случи след седмица. Сега като гледам смениха прогнозата и след сряда ще е много шантаво времето, топло,студено с разни гръмотевични бури поне до 20ти юни.. ..

Значи рояка от отводката, дето го "подпрях" с 2те стари пити, какво забелязах днес. Изградил е почти основата, която му бях сложил.. има доволно пчели. Затова че преместих основата в средата и му сложих още една. И в момента вече е пълен плодник и си има пчели... Обаче откакто го преместих в сандък истински и откакто му сложих тези 2 пити с мед, сега го гледам че започва да става агресант. Сега той ми е агресивния кошер, другите са спокойни. ..На какво ли се дължи това ? Интересното е че другите след акацията са натрупали по 2 питки в магазина, аз мислех че нямат храна много много и им наливах по 200-300 милилитра сироп 1:2 разреден 1 захар 2 вода, през няколко дни. Някой път през ден , друг път през 3-4. Но общо да съм им давал 3 или 4 пъти досега от края на акацията. Има някакъв принос, затова че щом си качват в магазина, можи би е редно въобще да не ги подхранвам ?

Иначе Георги, аз не продавам нищо нито мед съм продавал досега, камо ли отводка. Тази обаче е много силна и ще я подаря на един приятел на баща ми, който гледаше няколко кошера, ама му умряха по някаква причина и сега няма ..
    И аз не продаваш но ще ти дам пример на 6 май продадох две семейства лидери по 250лв. Вчера се обажда човека от по слабия извадил 27кг.запечатан мед и оставил 1магазин полузапечатан бе сложил 3магазина днес ще вади от по силния.Аз доволен човека доволен изби си парите само от това вадене.Подарявал съм и на човека му се изройха и ми се обади да ми намекна, че аз съм виновен.Та кога си купиш нещо по го цени и гледаш.Но всякакви случай има де.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    И аз не продаваш но ще ти дам пример на 6 май продадох две семейства лидери по 250лв. Вчера се обажда човека от по слабия извадил 27кг.запечатан мед и оставил 1магазин полузапечатан бе сложил 3магазина днес ще вади от по силния.Аз доволен човека доволен изби си парите само от това вадене.Подарявал съм и на човека му се изройха и ми се обади да ми намекна, че аз съм виновен.Та кога си купиш нещо по го цени и гледаш.Но всякакви случай има де.
    Е че какво ме направи, това е много тъжно. Неслучайно има една поговорка от хиляди години. "На харизан кон, зъбите се не гледат" .. Едно време баща ми беше дал от нашата ракия на един негов приятел, а ние правим по много, ама пак за наша употреба. То той се бил напил и звъни после на баща ми да го пита каква е тая ракия "патоки" дето му я дал .. Тааа .. май си прав.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При продажбата е така, винаги ще има и доволни и недоволни. Преди години продадох 10 презимували отводки на човек който никога не е гледал пчели, обясних му какво да прави и след 2 месеца, човека дайде и ми даде още 200лв. Каза че си е избил парите още от акацията и тия 200лв. са печелаба и за това ми ги дава, понеже е много доволен а му ги продадох на висока цена. Друг случай, възръстен пчелар ми иска 2 семейства на 4 рамки и понеже каза че има пити с мед, направих жест и му дадох 4 рамки с запечатано пило и му казах да си сложи и пити с мед. Обясни му че системата ми ЛР и каза че знае. Тази година ми се обажда, иска да си купи пак, но е възмутен че миналата година съм го прецакал като съм му дал "рязани рамки", били малки за плодника и голями за магазина. Оказа се че не знае какво е ЛР и разбира се друг му е виновен. Хем не е доволен ама иска пак да си купи, много ме издразни и му казах че нямам за продаване.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Все пак в крайна сметка липата е цъфнала вчера на 9ти юни, но аз сега съм в София. Все пак съм познал че ще цъфне от 5дни до една седмица. Аз не знаех но един стар пчелар ми каза че има и принос от мана. Тук имаме селска дъбова гора и от него събират мана. Аз още не мога да различавам това, видях че в магазина са сложили по 2 питки и се чудех какво ли е, тъмно е но не чак толкова като тази мана, която съм виждал като манов мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Днес е 15ти юни, вчера е имал сравнително силен вятър и въпреки това и дъждовете, пчелите още ходят масово днес по липата.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Значи днес 16ти продължават да посещават усилено липите вече 7ми ден. Кое е по интересното е че Неделя 12ти в Сепарева баня липите тъкмо разцъфваха. А днес 16ти тук в София в парковете на НСА и УНСС липите още не са започнали и май няма да започнат скоро.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Значи днес 16ти продължават да посещават усилено липите вече 7ми ден. Кое е по интересното е че Неделя 12ти в Сепарева баня липите тъкмо разцъфваха. А днес 16ти тук в София в парковете на НСА и УНСС липите още не са започнали и май няма да започнат скоро.
    А да се сещаш , че липите са различни? Едни са прецъфтяли.Други цъфтят.Трете тепърва ще цъфтят.А са в един и същи град и едно до друго дървета.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 310 от 419 ПърваПърва ... 210260300308309310311312320360410 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 10 гост (и))

1. vasko_86

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •