Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Той молеца си е в питите и да ги вакумираш все тая може периодично през фризер ама за чии ти е да ги вадиш от кошерите па после да ги връщаш ма като ти се занимава
    Веднага обяснявм. Бях показал видеа тук на някои от кошерите и тогава ми казахте , че има много черни и стари пити и е хубаво да освободя място за майките да работят, но е най-добре след акацията. Затова след акацията , направих точно това, от силните семейства махнах част от тези пити и сложих восъчни основи на тяхно място. .... Но понеже няма място ги прибрах в склада. Сега молеца като ги е нападнал и като преместих едната отводка в голям кошер, реших да ги сложа питите от склада в кошерите ... Защото при другите силни семейства, просто няма място ...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Веднага обяснявм. Бях показал видеа тук на някои от кошерите и тогава ми казахте , че има много черни и стари пити и е хубаво да освободя място за майките да работят, но е най-добре след акацията. Затова след акацията , направих точно това, от силните семейства махнах част от тези пити и сложих восъчни основи на тяхно място. .... Но понеже няма място ги прибрах в склада. Сега молеца като ги е нападнал и като преместих едната отводка в голям кошер, реших да ги сложа питите от склада в кошерите ... Защото при другите силни семейства, просто няма място ...
    Значи си прибрал черните пити а после си ги раздал на отводките.Това не ми прилича на бракуване ма то много хора правят тъй включително и аз преди време ама не е умно освен ако не продаваш отводките ама пък не е етично та.После почнах да ги центрофугирам а меда за подхранване.А сега просто ги оставям и август в магазините под плодника разпечатвам и готово напролет ги изхвърлям.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Значи си прибрал черните пити а после си ги раздал на отводките.Това не ми прилича на бракуване ма то много хора правят тъй включително и аз преди време ама не е умно освен ако не продаваш отводките ама пък не е етично та.После почнах да ги центрофугирам а меда за подхранване.А сега просто ги оставям и август в магазините под плодника разпечатвам и готово напролет ги изхвърлям.
    Ами трябваше да ги центрофугирам. Аз мислех да оставя за всеки случай ако се наложи .. Обаче то наистина няма смисъл, сега тези черните ги набутах в отводките .. уж да имат мед ... А пък то наистина ще трябва да мисля как да ги махна после ... Аз се надявам че като съм ги сложил ще поизконсумират меда. А пък после както каза ти, след слънчогледа като махна магазина, ще разпечатам ..

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами трябваше да ги центрофугирам. Аз мислех да оставя за всеки случай ако се наложи .. Обаче то наистина няма смисъл, сега тези черните ги набутах в отводките .. уж да имат мед ... А пък то наистина ще трябва да мисля как да ги махна после ... Аз се надявам че като съм ги сложил ще поизконсумират меда. А пък после както каза ти, след слънчогледа като махна магазина, ще разпечатам ..
    След слънчогледа майката ще почне да снася в черните пити, ти не трябва да разпечатваш освен зад преградна що си с един плодник при мен е друго слагам магазините под плодника и в тях черните пити и те понеже не понасят разпечатан мед под тях го дигат в плодника това играе ролята на похранване в безпашие.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Тук взе да става доста топло, гледам един кошер, който не е засенчен бая го напиша, а и в него има повече пчели. Ето така изглежда, дали ще рои ? По принцип като стане много топло, режа бъзе и трева и покривам отстрани. Дали да не го засенча малко. Вие какво правите в такива случаи ? Ето една снимка...Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	brada.JPG
Прегледи:      126
Размер:	322.9 KB
ID:	11316

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •