Сега се връщам, много зор днес. Заради топлото време ли. Пчелите се дигат не се работи добре. Хем да кажем не са дали толкова мед, хем отдолу са се задръстили. В чудо се видях. Явно с тези силните семейства, трябва да се работи по друг начин. Днес бях по голи глезени, направо ме унищожиха, поне 6-7 пъти ме захапаха, явно ще трябва да ходя като космонав. Извадих поне по 2-3 пити с мед и прашец има и незапечатан мед и сложих, восъчни основи и после магазина отгоре.
Много трудно е за работа.
Тези пити старите, които изкарах и има незапечатан мед, какво да ги правя ? Да ги оставям така за есента да подхванвам ? Или да ги центрофугирам, ама не ми се ще центрофуга. Значи кошера, който му унищожих маточника дето е захранил, видях че има още един по средата и само той, явно е самосмяна.
Другия силен кошер от който взех 2 пити днес с пило и мед, също сега гледам прави брада днес, а няма никакви маточници. ..
Не знам какво да ги правя тези кошери. На мен ми е по лесно да излиза рояк и да го заселвам, отколкото да ги работя в момента и да ме жулят ...![]()

Цитат