Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Има логика ама и пътя към ада е постлан с добри намерения.Хаби се колосално количество енергия/ всякакъв вид/ за да се изградят и отгледат няколко рамки търтей /а те много цокат като биволета са или може би Алф със седем стомаси/ разбира се ако ги няма стройтелните рамки те пак ще си направят търтей ама не в тия количества. Разбирам да се прави за изграждане на чисти пити с работническо пило с В.О. а за борбата с акара ми е доста съмнителна хипотезата защото ако вършеше работа ефективно щеше да има по-обективна разлика с тези без далаците.
    Лично мнение де
    Така или иначе, използва ли се СР, изградените същевременно вос. основи са сравнително чисти от търтееви килийки. Относно противоакарния ефект, мисля, че е ясно изразен, ако се постави изградена СР от предходния сезон, готова за осеменяване, още преди започване на градежа.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Така или иначе, използва ли се СР, изградените същевременно вос. основи са сравнително чисти от търтееви килийки. Относно противоакарния ефект, мисля, че е ясно изразен, ако се постави изградена СР от предходния сезон, готова за осеменяване, още преди започване на градежа.
    Ми аз не ползвам СР но ми правят далаци на плодниковите де са спуснати през магазините.Дозата прави лекарството.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Ми аз не ползвам СР но ми правят далаци на плодниковите де са спуснати през магазините...
    Гоше, тук направо ми скри шапката...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Гоше, тук направо ми скри шапката...
    Ми това си е мое изобретение така няма нужда от Х.Р..А и в горен корпус много по охотно градят

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Ми това си е мое изобретение така няма нужда от Х.Р..А и в горен корпус много по охотно градят
    Явно аз грешно те разбирам, какво точно правиш, защото предполагам, че на повечето от нас строителните рамки са именно пуснати през магазина плодникови пити... Ти как точно ги пускаш, че не ги броиш за строителни?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Явно аз грешно те разбирам, какво точно правиш, защото предполагам, че на повечето от нас строителните рамки са именно пуснати през магазина плодникови пити... Ти как точно ги пускаш, че не ги броиш за строителни?
    Плодник от долу магазин отгоре два магазина в средата са 3-4В.О.плодникови рамки а отстрани на тях магазинни .Тези 3-4плодникови са по-къси от 2 реда магазинни та там правят далаци.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    И аз слагам СР.
    Използвам магазинни рамки. В началото слагах без телове и залепях лентички, но лентите се изкривяват, падат и:
    Сега слагам обтелени магазинни рамки. Строят ги по теловете, по-добре отколкото ако има основа.
    Лентички не залепвам. В началото натъркам долните страни на горна и долна летва с парче восък и те си строят перфектно.

Пчелите строят и през зимата, ама трябва много хранене. Когато цъфне джанката нектара теква и храня само най-слабите. Слагам СР + основа.
    Основата я изграждат много добре.

СР я слагам до пилото, а основата от другата страна на пилото. След като я изрежа я слагам от другата страна на пилото,а новата основа отсам.
    След второто изрязване я слагам до стената на кошера. Майката не минава през прашеца и меда за да снесе яйца, въпреки това основите пак се строят перфектно.

Освен восъка и добре изградените основи има още един плюс ( или минус ), който за сега го пропускам.
    От едно изрязване на СР => 15л. търтеев хомогенат, а аз я изрязвам два пъти.

Ако когато цъфне джанката си взема едно прасе и му давам по 1л търтеев хомогенат през ден, какво ли ще се получи?
    https://gotvach.bg/n-88424-%D0%A2%D0...B5%D1%82%D0%B5
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •