Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 304 от 419 ПърваПърва ... 204254294302303304305306314354404 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,031 до 3,040 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Що на мен ми е интересно мнението ти въпроса
    Ами...добре. Смятам че, СР е по-добър вариант за задържане на акара в ниски нива, по-добър от химията. Както казваш ти, поддръжниците на "търтеевата" теория
    , ще кажат друго:
    Търтеите са създадени от природата и са естествена част от пч. семейство...
    Да, но същото се отнася и за акара. И всички пчелари, по един или друг начин се борят с него.
    Аз се старая, колкото мога, дори и в днешното време и начин на живот, да бягам колкото мога от химията(не само в пчеларството). И като така, няма как да вкарвам в кошера всичките му там помии, от рода на кумафос, амитраз, флувалинат, ако щеш и флуметрин, който се води най-лек и без остатъчност в пч. продукти. Та така, това е моят начин, заедно с минусите му, разбира се...
    Р.Р. Добивам чист восък, който се използва в медицината (специално моя) и съвсем не на последно място, както казва Ангел, който може да чете....

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    между другото за акар не съм чел да говори
    А аз и показвам......амаааааа,какво да се прави,нали не съм годзила и затова не ми вярваш

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    А аз и показвам......амаааааа,какво да се прави,нали не съм годзила и затова не ми вярваш
    Ми то не, че не ти вярвам ама друго си е някоя легенда да го каже

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Ми то не, че не ти вярвам ама друго си е някоя легенда да го каже
    Баси!Нито съм годзила,нито легенда,нито безгрешен
    Ето,тук,сигурен съм,че мнението на Матеев от първия пост е еволюирало Строителни рамки (pchelari.com)
    Строителна рамка (pchelari.com)

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ами...добре. Смятам че, СР е по-добър вариант за задържане на акара в ниски нива, по-добър от химията. Както казваш ти, поддръжниците на "търтеевата" теория
    , ще кажат друго:
    Търтеите са създадени от природата и са естествена част от пч. семейство...
    Да, но същото се отнася и за акара. И всички пчелари, по един или друг начин се борят с него.
    Аз се старая, колкото мога, дори и в днешното време и начин на живот, да бягам колкото мога от химията(не само в пчеларството). И като така, няма как да вкарвам в кошера всичките му там помии, от рода на кумафос, амитраз, флувалинат, ако щеш и флуметрин, който се води най-лек и без остатъчност в пч. продукти. Та така, това е моят начин, заедно с минусите му, разбира се...
    Има логика ама и пътя към ада е постлан с добри намерения.Хаби се колосално количество енергия/ всякакъв вид/ за да се изградят и отгледат няколко рамки търтей /а те много цокат като биволета са или може би Алф със седем стомаси/ разбира се ако ги няма стройтелните рамки те пак ще си направят търтей ама не в тия количества. Разбирам да се прави за изграждане на чисти пити с работническо пило с В.О. а за борбата с акара ми е доста съмнителна хипотезата защото ако вършеше работа ефективно щеше да има по-обективна разлика с тези без далаците.
    Лично мнение де

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Това дали е вярно
    ,,
    Между другото, чудили ли сте се защо аскосферозата процъфтява толкова много върху търтиево пило?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Баси!Нито съм годзила,нито легенда,нито безгрешен
    Ето,тук,сигурен съм,че мнението на Матеев от първия пост е еволюирало Строителни рамки (pchelari.com)
    ,,"За да не повтаряте стари грешки, трябва да правите нови" ,,

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Това дали е вярно
    ,,
    Между другото, чудили ли сте се защо аскосферозата процъфтява толкова много върху търтиево пило?
    Ако е така? То аскосферозата да я ползваме за борба с акара.Лесно е да създадем условия за нея.
    Аскосферозата я има на влажно и хладно място в семейства с лоши хигиенни качества.Семействата със стари майки обикновено са слаби и не осигуряват оптимален топлинен и влажен режим.Същевременно и старите майки са особено склонни да снасят търтееви яйца.А и къде най-често се намират търтеевите килийки? Та там и най-трудно пчелите подържат нормален за пилото режим.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Мастер аз не слагам СР, че дорде я сложа и дорде се върна да я изрежа то годината минала. Знам, че има ползи. Признавам само две годзили в пчеларството от западен Сибир-проф.Кашковский и Д.Т.Найчукова. Та на Найчуков семействата средно изграждат 12-15плодникови рамки с В.О. и 5-8строителни рамки.Прекланям се пред този човек много неща съм научил от статията му и уважаван решението му за С.Р. ама при какви условия я използва и кога. между другото за акар не съм чел да говори
    Викаш, не навестяваш често пчелите...? Май някъде бях чел, че едно отиване и връщане ти е 300 км. , или греша? Остави философията пчеларска настрани но ...това е голяма загуба... Понякога сутрин осъмвам на пчелина, първите лъчи на слънцето отразени по капаците на кошерите, миризмата на роса, трева и кафе...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ако е така? То аскосферозата да я ползваме за борба с акара.Лесно е да създадем условия за нея.
    Аскосферозата я има на влажно и хладно място в семейства с лоши хигиенни качества.Семействата със стари майки обикновено са слаби и не усигуряват оптимален топлинен и влажен режим.Същевременно и старите майки са особено склонни да снасят търтееви яйца.А и къде най-често се намират търтеевите килийки? Та там и най-трудно пчелите подържат нормален за пилото режим.
    СР си е глезотия за любители, ако се слагат повече ВО и браковете повече църни пити си е по-арно.

П.П.В целия свят реалните пари са под 20% другите са виртуални но когато се наложи се като трансформарс

Страница 304 от 419 ПърваПърва ... 204254294302303304305306314354404 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •