Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 173 от 193 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,721 до 1,730 от общо 1925
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Виж сега, за теб няма, за мен всяка информация е добре дошла. Както ти казах аз съм пчелар по неволя. 2017-та един рояк се заселил и така почнах. По - въпросите

П.П.Разбра ли онзи ден защо Демари слага майката в долния а Кашковский в горния корпус?

Не защото никога не съм имал досега силни семейства и тази тема ми е още сравнително далечна.

П.П.Или защо наще пчелари дават напролет захарен сироп за стимулиране а сибирските пчелари го им за връх на глупостта и дебилщината?

Аз не давам захарен сироп, само преди акацията за малко дни, когато нямат достатъчно мед и не могат да летят заради лошо време. Преди това разпечатвам за стимулация. Те винаги имат мед.

П.П.Или защо едни пчелари увиват зимат пчелите с вскакви щуротии да им е топло а други ги оставят на отворено дъно на 100%?

Моите кошери са стари, дето съм ги наследил, нямам мрежесто дъно. Но не слагам затоплящи материали. Както е сандъка така зимуват, отгоре са с табли или таванки. това е

П.П.Или защо едни пчелари се борят с роенето като с мечка стръвница а други ги оставят да се роят?

Роенето още не съм го разгадал, имам идеите вече, но аз не произвеждам и не купувам майки.

П.П.Или защо едни ползват свищеви майки а други роеви а трети пренасят личинки?

При мен майките са Роеви или от самосмяна. За първа година правя отводка с евентуално свищева и утре ще видя какво е положението.

П.П.Или защо едни пръскат пчелите през седмица с ОК по няколко пъти годишно а други само веднъж в годината?

До последната година не бях накапвал ОК, докато не направих тест септември и не видях че има акар. Затова сложих веднъж ноември.

П.П.Или защо едни ползват строителни рамки а други не?

За строителните рамки го пише в литературата. Лично, единственото нещо за което бих ползвал строителна рамка , е за да хвана малко акар, но ми е съмнително. Аргументите по тази тема съм ги чел и другите.

За 5 години аз не съм загубил нито едно семейство, затова питах как да правя така че да не се увеличават, ако може. Защото всяка година стават повече

П.С - излъгах, всъщност си загубих най-първото семейсто, защото то накрая остана със съвсем малко след медосбора, майката беше стара. Аз не знаех какво става и така го оставих и на другата година като го отворих нямаше нито една пчела.в

Но отговора е че на повечето въпроси не им знам отговора. ...

Ако не искаш да се увеличават има няколко варианта.Правиш отводка и после обединяваш. Има и друг вариант правиш отводка постепенно я засилваш от основния ако новата майка ти харесва след това трепеш старата майка на стария кошер , като пронесе новата майка на стария кошер пак я трепеш и така до есента после обираш меда де е в кошера и го правиш каквото искаш а останките от пчелите ги поразпределяш ама е рисково за майките.Има и вариант влиза в роево трепеш майката оставяш два хубави не затворени маточника след това отиваш сматяш дните да не се излюпи някоя майка и махаш всички новоиградени маточници и оставяш само един. Ако имаш само един маточник и няма яйца няма да излети майката затова някой пчелари режат едно крило на старата майка излита пада и роя се връща и правят да има само един маточник.Друг вариант е със снеглерова дъска много удачен правиш отводка и налиташ пчелите къде ти е кеф ма мен не ме кефи рядко ходя при пчелите и се работи малко трудно.Вероятно като се замисли човек ще се сети и за други начини но в основата седи новосъздаване на семейства и бракуване на семейства да има някакъв подбор. Ако правиш свищеви майки кошера трябва да е силен иначе си е игра на тото. Та Кашковскии твърди че ако 4-5години правиш така наречената племенна работа и селекция оставаш с високопродуктивни семейства де баш не ти се роят освен при губи решки разбирасе генетиците едва ли ще са съгласни с тая теза ма карай

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ами да кажем на базата на това , че рекламираш разни неща, пък като цъкнах на линка ти нищо не се отваря. Дава 404. Его де е. Хубаво е човек като иска да прави нещо, да си прегледа нещата дали са му наред и тогава да се занимава със странични работи .. Не се заяждам ... Просто казвам какво ми прави впечатление.
    И това ти е критерия???
    А замислял ли си се защо е така?
    Простичко е. Тези файлове от линка вече не са актуални и за да не се заблуждават хората са изтрити от мен. Съответно има качени нови, но те са с друг линк. Форума обаче има защита "дуракоустойчивост" и не позволява редактиране след определено време на постовете. Разбра ли го това?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Виж сега, за теб няма, за мен всяка информация е добре дошла. Както ти казах аз съм пчелар по неволя. 2017-та един рояк се заселил и така почнах. По - въпросите

П.П.Разбра ли онзи ден защо Демари слага майката в долния а Кашковский в горния корпус?

Не защото никога не съм имал досега силни семейства и тази тема ми е още сравнително далечна.

П.П.Или защо наще пчелари дават напролет захарен сироп за стимулиране а сибирските пчелари го им за връх на глупостта и дебилщината?

Аз не давам захарен сироп, само преди акацията за малко дни, когато нямат достатъчно мед и не могат да летят заради лошо време. Преди това разпечатвам за стимулация. Те винаги имат мед.

П.П.Или защо едни пчелари увиват зимат пчелите с вскакви щуротии да им е топло а други ги оставят на отворено дъно на 100%?

Моите кошери са стари, дето съм ги наследил, нямам мрежесто дъно. Но не слагам затоплящи материали. Както е сандъка така зимуват, отгоре са с табли или таванки. това е

П.П.Или защо едни пчелари се борят с роенето като с мечка стръвница а други ги оставят да се роят?

Роенето още не съм го разгадал, имам идеите вече, но аз не произвеждам и не купувам майки.

П.П.Или защо едни ползват свищеви майки а други роеви а трети пренасят личинки?

При мен майките са Роеви или от самосмяна. За първа година правя отводка с евентуално свищева и утре ще видя какво е положението.

П.П.Или защо едни пръскат пчелите през седмица с ОК по няколко пъти годишно а други само веднъж в годината?

До последната година не бях накапвал ОК, докато не направих тест септември и не видях че има акар. Затова сложих веднъж ноември.

П.П.Или защо едни ползват строителни рамки а други не?

За строителните рамки го пише в литературата. Лично, единственото нещо за което бих ползвал строителна рамка , е за да хвана малко акар, но ми е съмнително. Аргументите по тази тема съм ги чел и другите.

За 5 години аз не съм загубил нито едно семейство, затова питах как да правя така че да не се увеличават, ако може. Защото всяка година стават повече

П.С - излъгах, всъщност си загубих най-първото семейсто, защото то накрая остана със съвсем малко след медосбора, майката беше стара. Аз не знаех какво става и така го оставих и на другата година като го отворих нямаше нито една пчела.в

Но отговора е че на повечето въпроси не им знам отговора. ...
    Демари бяга от роенето като стимулира яйцеснасяне в основата на роенето е много пчели кърмачки без работа тоест те няма кого да кърмят и почват да усвояват пчелното млечице и затова някой работят с роене защото така получават по силни здрави пчели с по-дълъг живот а спирането на яйцеснасянето си има и положителна страна с някой заболявания като най елементарното е акара ама не е само той заради това при заболявене /изк'чваме акарите макар, че има и така селекция ама тя не е за нас/ трябва да се ликвидира майката първо че се води че няма хигиенно поведение второ защото пчелите стават по здрави като не кърмят и защото се прекъсва цикала на много заболявания а и от делно ако се третира с нещо като няма пило е по ефективно.Кашковский го прави в ранна пролет /района му е западен Сибир/ сезона им почва април ама има застудявания та неговото е развитие на пчелното семейство в ранна пролет при застудявания и липса напаша и не е настъпил етапа на предроене като при Демари слага меда от долу а майката сама отива в горния корпус що е по топло е и слага се и откритото пило там а от долу се разпечатва всичкия стар мед и пчелите поне не могат да понасят мед под тях ако е разпечатан започват да го кават на горе и по този начин имаш подхранване без да ходиш със захарен сироп да ги принуждаваш да го преработват а при преработката на захарен сироп се нарушават там разните му желези едни са за кърмене други за преработка на нектар от делно де и някой се губят в студа да одат да дират от де се е взел тоя сироп.И т.н.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И това ти е критерия???
    А замислял ли си се защо е така?
    Простичко е. Тези файлове от линка вече не са актуални и за да не се заблуждават хората са изтрити от мен. Съответно има качени нови, но те са с друг линк. Форума обаче има защита "дуракоустойчивост" и не позволява редактиране след определено време на постовете. Разбра ли го това?
    Наистина ли мислиш, че някой не го знае това?

Въпроса е защо има линкове които водят към грешка 404.

Защо след като изтриеш файла, не помолиш админа да изтрие поста с невалидния линк или да се направи каквото и да било, но да няма фалшиви линкове в обявите ти?
    Разбра ли го това?
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    То и Той малко е енигма...
    Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно? /Алберт Айнщайн/

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Наистина ли мислиш, че някой не го знае това?

Въпроса е защо има линкове които водят към грешка 404.

Защо след като изтриеш файла, не помолиш админа да изтрие поста с невалидния линк или да се направи каквото и да било, но да няма фалшиви линкове в обявите ти?
    Разбра ли го това?
    Смятам го за безсмислено. Който се интересува от актуална информация има дадени телефон и мейл за контакти.
    А и който го знае това не прави дълбоки изводи от "грешка 404"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Смятам го за безсмислено. Който се интересува от актуална информация има дадени телефон и мейл за контакти.
    А и който го знае това не прави дълбоки изводи от "грешка 404"
    Разбира се!
    Ставаше въпрос за 'пИчатлението.
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно? /Алберт Айнщайн/
    Ми слабо ти е въображението, бе мъж!
    Образовай се малко повече, вместо да търсиш кусури у боговете!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Разбира се!
    Ставаше въпрос за 'пИчатлението.
    И за оценъчните критерии.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Ми слабо ти е въображението, бе мъж!
    Образовай се малко повече, вместо да търсиш кусури у боговете!
    Съжалявам, нищо не разбрах...

Страница 173 от 193 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •