Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
Твоята логика изобщо няма връзка с въпроса, който ми зададе (аз въобще не съм коментирал свързани или не трябва да сме с Русия)...
Но за да уважим логиката ти, дали историческите факти за пет века "вредно за народа ни" "свързване" с Турция са достатъчна причина да да преустановим всякакви взаимоотношения (дори и взаимоизгодни) с южната ни съседка?
Били са повод за война, която на всичкото отгоре сме спечелили, ако и после да сме се осрали в продълженията. А сега сме мижитурки, от които нищо не зависи и които нямат сила да водят независима външна политика.

Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
Тъй, тъй! Слава на правителството! Аз на твое място бих се срамувал, ако не от друг, то поне от съвестта си...
Опитвам да се аргументирам за съжденията си, но вместо контрааргументи чета лозунги. Можеше да кажеш какво точно не направи, а е можело, това правителство, та да поспорим кой прав, кой крив. Това, което аз виждам, е организиран отпор на цялата администрация, съдебната система и фирмите на държавна хранилка срещу провеждането на реформистка политика на принципна основа. Защото, ако такава политика успее, доста народ ще трябва да бъде отлъчен от държавната софра, а някои дори и да бъдат прибрани "на топло". Като резултат на натиска, правителството започва да залита към погрешни, но смятани за популистки, решения, което е много жалко, защото за в бъдеще тези решения ще ги плащат децата ни, че и внуците. Аз изобщо не храня илюзии, че промяна на начина на управление у нас е възможно - такова нещо се случва първо в главите на хората, после става факт в държавната уредба. Но, както казва един познат - бедни сме, защото сме прости.