Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 44 от 91 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 431 до 440 от общо 901
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    И аз направих един експеримент, реших да отделя магазина от плодника с чаршаф, като оставих процеп в предната част. Единия от по силните кошери почти го беше раздробил и изхвърлил за една седмица, горките пчелички, колко работа съм им отворил. Даже си мисля това нещо дали не може да се използа и по време на безпашие през роевия период :D , за създаване на работа на бездействащите пчели.
    Евгени хубава идея,даже може с матерял от парашут да се направи,сигурно бая работа ще имат и няма да се ройнат :D
    Това в кръга на шегата разбира се.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от ogan
    Колеги, пуснах лентичките преди преди 10-12 дни, но кошерите (ДБ 12) са на мрежесто дъно. Дали ще има ефект от това третиране, или да слагам плътните дъна и да третирам отново? Просто не съобразих, пък и жегите са големи.
    Това с мрежестите дъна е още по добро, защото акара като падне, през мрежата и на земята и аут. А като падне на дъното на кошера, има вероятност пак да се качи на някоя пчела и да се върне в гнездото.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от ogan
    Колеги, пуснах лентичките преди преди 10-12 дни, но кошерите (ДБ 12) са на мрежесто дъно. Дали ще има ефект от това третиране, или да слагам плътните дъна и да третирам отново? Просто не съобразих, пък и жегите са големи.
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Това с мрежестите дъна е още по добро, защото акара като падне, през мрежата и на земята и аут. А като падне на дъното на кошера, има вероятност пак да се качи на някоя пчела и да се върне в гнездото.
    Дано повече колеги 'питащи 'прочетат това.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Колеги,може въпроса ми да е малко глупав,но може ли да се дава за есенното подхранване изсушен прашец,по какъв начин се дава,има ли полза от него?

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    Абе като се стисне майката по коремчето и ако излезе едно прозрачно балонче на дупето опасно ли е докато я маркирах се получи това но на следващият ден всичко си беше наред изкарах я от клеткта и от тогава не съм отварял

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Ако те стисне някой великан 2000 пъти по голям от теб и пуснеш нещо в гащите,дали ще е опасно?Много ясно че е опасно!Защо ги бележиш?Не можеш да ги откриваш или защото е модерно?
    1000 пчелари - 1000 технологии

Цитат Първоначално публикувано от Shine
    Абе като се стисне майката по коремчето и ако излезе едно прозрачно балонче на дупето опасно ли е докато я маркирах се получи това но на следващият ден всичко си беше наред изкарах я от клеткта и от тогава не съм отварял
    Майка не се стиска за коремчето. И не се маркира по време когато евентуален инцидент е непоправим, освен ако не си много сигурен в себе си.
    Сега като така и така не носи, ще се чудиш цяла зима дали си я повредил. Както го описваш най-вероятно си .
    sadsmile;
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз ползвам ето такива маркери - uni posca.

има и други - като тези дето масово се продават - uni paint.

Или пък Toyo paint, Zebra paint..... - на външен вид са като вторите, но маркират до определен момент, когато изведнъж протичат и майката си заминава безвъзвратно.

Първите работят най-добре. След първоначалното им "активиране" не се нуждаят от повторно натискане на писеца, иначе също изпускат, като в този случай само трябва да изтръскаш маркера докато се очисти от изпуснатото количество боя и е готов за употреба.

Като цена - имат разлика 1-2 лв
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Shine,не се притеснявай,всеки е минал по твоя път.В началото се научих да бележа,като експериментирах върху 30 търтеи и за да не харча от боята използвах паста да зъби Поморин.После имайки вече самочувствието на научен,започнах с майките.Но и там има тънкости,защото от голям мерак бях боядисал и неоплодени майки.Някои от тях се оплодиха/пчелите почти бяха премахнали боята/,а други не успяха да се оплодят.Важното в твоя случай е майката да преживее до пролетта.Ако не може да снася ще и поставиш пило от редовен кошер и тогава ще се разбере дали е за смяна.Пчелите най добре ще решат какво да правят.По принцип има ли пило и майка,трудно става търтовка.Но всяко правило има изключения и ти трябва да си на щрек.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Извинявай. Погледнах старите маркери и се оказа че съм те излъгал - uni paint са ми давали повече дефекти от toyo.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 44 от 91 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •