Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз примерно нямам самочувствие да давам акъл по пчеларските въпроси. Понаучих доста, но не са смятам за авторитет по пчеларски въпроси, по-скоро за начинаещ се броя още. Каквото и да попитам пък - вече е попитано и отговорено, ако човек чете редовно темите. Темите и въпросите в пчеларството не са безкраен брой, а преповтарянето им не ми е интересно, предполагам, че и при други е така.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз примерно нямам самочувствие да давам акъл по пчеларските въпроси. Понаучих доста, но не са смятам за авторитет по пчеларски въпроси, по-скоро за начинаещ се броя още. Каквото и да попитам пък - вече е попитано и отговорено, ако човек чете редовно темите. Темите и въпросите в пчеларството не са безкраен брой, а преповтарянето им не ми е интересно, предполагам, че и при други е така.
    Е, не е нужно да се дава акъл, може и да се пита, защото винаги има неизвестни, еле в пчеларството. Не, че нещо, ама това с войната или операцията, малко ми идва байгън.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз примерно нямам самочувствие да давам акъл по пчеларските въпроси. Понаучих доста, но не са смятам за авторитет по пчеларски въпроси...
    Най-хубавото в пчеларските форуми е, че (с много редки изключения) тук го няма типичното "даване на акъл". Тук (дори и от колеги на наистина много високо ниво) има само доброжелателни съвети и идеи. А най-ценното е опита, който всички споделят, защото и най-обикновеното нещо от практиката, на всеки от нас, може да бъде в голяма полза на друг или да даде ценна идея на трети...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Май, нещо се случва и при мен. Преди седмица сложих на повечето семейства основи за градеж. Днес, след застудяването, реших да погледна... Две от семействата са останали с по едно междурамие пчели... Майките- миналогодишни, пило- на 4 р. наредено без пропуск, акара- на минимум, никакви видими, поне за мен, следи за нещо нередно, няма умрели пчели, нито по дъното, нито пред кошерите...
    Просто пчелите за няколко дни са се "стопили" с 70-80%.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Май, нещо се случва и при мен. Преди седмица сложих на повечето семейства основи за градеж. Днес, след застудяването, реших да погледна... Две от семействата са останали с по едно междурамие пчели... Майките- миналогодишни, пило- на 4 р. наредено без пропуск, акара- на минимум, никакви видими, поне за мен, следи за нещо нередно, няма умрели пчели, нито по дъното, нито пред кошерите...
    Други зимни жертви до момента имаш ли?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Други зимни жертви до момента имаш ли?
    Не, нямам други жертви.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Най-вероятно нозема серана. За максимум месец изпразва кошерите.Пчелите излитат и не се връщат.Излитат дори при снеговалеж.Няма диарични петна.Няма подмор по дъното и пред кошера.Не знам да има и лечение.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Странно е, ако е церана не вярвам да иззимеят. Ако е пръскане, няма да излезнат такъв процент. Ако са започнали майките късно да сасят и от там се е получило този срив или е напрупване от 3те. Дано се оправят!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Странно е, ако е церана не вярвам да иззимеят. Ако е пръскане, няма да излезнат такъв процент. Ако са започнали майките късно да сасят и от там се е получило този срив или е напрупване от 3те. Дано се оправят!
    Май съм на път да ги унищожа и да обеззаразя кошерите. И да се оправят, ще отнеме много време. Не съм попадал в такава ситуация до сега, но две слаби семейства сега, с тях и без тях...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Май съм на път да ги унищожа и да обеззаразя кошерите. И да се оправят, ще отнеме много време. Не съм попадал в такава ситуация до сега, но две слаби семейства сега, с тях и без тях...
    Щом са само 2 кошера, ще ги оправиш лесно. Това време се ***** много с пчелите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •