Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
Все се чудя ти къде си живял преди 89-та? За разлика от тебе помня и кога слагаха печати за къси поли и кога стрижеха гола глава "дългокосите". Всичко това 70-те години отмина.Имам първата плоча на Битълс , купена от павилион до съда.На видно място.Носех дънки Бруклин. Не като "всяка българска кобила носи дънки Рила".И у нас се шиеха дънки и се правеха маратонки "Адидас".И недей ми чете измишльотини от времето на баба ми. Стига с тия репресирани. Станахте повече от активните борци. На една учителка на дъщеря ми и забранявали да ходи на черква. А моите деца се кръстени.Дали пък не е героизъм? Аман от активни борци , репресирани, реститутки и всякакви мераклии за привилегии.
И за сведение, старците и по Тошово си слушаха каквото искат.Най-вече БиБиСи. Свободна Европа много смущения и правеха. А ние младите тогава наблягахме на Лаксемберг. Ама не съм знал , че е геройство. А вефовете гърмяха по паркове, площади и на всякъде където можеш да видиш "селски ерген". От деца правехме смутители на ВЕФ-ове с транзисторче SFT 353, бобинка, кондензаторче и батерийка.Сядаш близо до "селския ергенин" с ВЕФ-а и му късаш нервите. Ама имаше кръжоци по всичко и можеше да научиш всякакви щурутии. Захар в бензина на гаден чичко... Стига с тия оплаквания от едното време.Вижте си дереджето сега.На "на гол тумбак чифте пищови".Само "вой на чужди гробища".Сутрин ставам с Украйна .Вечер си лягам с Украйна. То едно промиване от всякъде.
Аман,бе!!!
Аз пък се чудя ти къде си живял!
1. И аз съм кръстен, но ходенето на черква беше забранено. Това май само ти не го знаеш. През 1983 на велийкден, милиционери записваха номерата на колите, пред бачковския манастир.
2. И аз съм носил дънки, ама корекомите бяха премахнати след 1989г. Спомни си вица на бати ти Пейчо за позеленелия под на корекома.
3. На мой приятел му взеха вефа. Това бяха комунистически подлоги, които от 10-15м. чули, че слушал "Свободна европа". Да бе, да. Решили да не се набутват със 100лв. за ВЕФ. Бяха комуняги и никой нищо не можеше да им направи. Най-много да те пратят в Белене.
4. Перестройка и гласност уж бяха инициирани през 1985, ама през 1984г. принудително бяха сменени имената на българските турци. През 1989г. Българските турци направиха протест пред няколко общини, с искане да си възстановят имената, ама бяха бити, имаше и убити и накрая ги пратиха на голяма екскурзия.
5. След 1989г. Петър Младенов искаше да дойдат танковете.
6. И т.н.

Та не ме питай аз къде съм живял! Този въпрос го задай на себе си!
И кажи на кумицата си да не ти промива мозъка!