Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1925

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    "Това не ти ли напомня онова време през 2СВ когато властта запечатвала радиата само на радио София..."

А помниш ли времето след 2СВ, когато да говориш чужди езици и да носиш дънки, беше престъпление?
    Когато отнемаха ВЕФ-а на младежи, уж че слушали радио "Свободна Европа"?
    И този 30годишен преход разиграван от същите другари и техни протежета?

Сега разбираш ли, защо си отишъл в UK, а не си останал в БГ???
    Все се чудя ти къде си живял преди 89-та? За разлика от тебе помня и кога слагаха печати за къси поли и кога стрижеха гола глава "дългокосите". Всичко това 70-те години отмина.Имам първата плоча на Битълс , купена от павилион до съда.На видно място.Носех дънки Бруклин. Не като "всяка българска кобила носи дънки Рила".И у нас се шиеха дънки и се правеха маратонки "Адидас".И недей ми чете измишльотини от времето на баба ми. Стига с тия репресирани. Станахте повече от активните борци. На една учителка на дъщеря ми и забранявали да ходи на черква. А моите деца се кръстени.Дали пък не е героизъм? Аман от активни борци , репресирани, реститутки и всякакви мераклии за привилегии.
    И за сведение, старците и по Тошово си слушаха каквото искат.Най-вече БиБиСи. Свободна Европа много смущения и правеха. А ние младите тогава наблягахме на Лаксемберг. Ама не съм знал , че е геройство. А вефовете гърмяха по паркове, площади и на всякъде където можеш да видиш "селски ерген". От деца правехме смутители на ВЕФ-ове с транзисторче SFT 353, бобинка, кондензаторче и батерийка.Сядаш близо до "селския ергенин" с ВЕФ-а и му късаш нервите. Ама имаше кръжоци по всичко и можеше да научиш всякакви щурутии. Захар в бензина на гаден чичко... Стига с тия оплаквания от едното време.Вижте си дереджето сега.На "на гол тумбак чифте пищови".Само "вой на чужди гробища".Сутрин ставам с Украйна .Вечер си лягам с Украйна. То едно промиване от всякъде.
    Аман,бе!!!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    .....
    И за сведение, старците и по Тошово си слушаха каквото искат.Най-вече БиБиСи. Свободна Европа много смущения и правеха. А ние младите тогава наблягахме на Лаксемберг. Ама не съм знал , че е геройство. А вефовете гърмяха по паркове, площади и на всякъде където можеш да видиш "селски ерген". От деца правехме смутители на ВЕФ-ове с транзисторче SFT 353, бобинка, кондензаторче и батерийка.Сядаш близо до "селския ергенин" с ВЕФ-а и му късаш нервите. Ама имаше кръжоци по всичко и можеше да научиш всякакви щурутии. Захар в бензина на гаден чичко... Стига с тия оплаквания от едното време.Вижте си дереджето сега.На "на гол тумбак чифте пищови".Само "вой на чужди гробища".Сутрин ставам с Украйна .Вечер си лягам с Украйна. То едно промиване от всякъде.
    Аман,бе!!!
    Ей ти ме върна в славните тинейджърски времена! Правехме и още един гаден номер с колите на разни тарикати - навираш му картоф в ауспуха и с пръчка го набутваш навътре, Не се вижда и няма палене! А тия заглушителчета работеха още по-добре с SFT 358, защото бяха по-високочестотни,
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ей ти ме върна в славните тинейджърски времена!
    Бай Бояне и ти ли си носил веф на рамо иии един джоб батерии за вс случай..

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Бай Бояне и ти ли си носил веф на рамо иии един джоб батерии за вс случай..
    ВЕФ никога не съм имал, но още осми клас - 1966г за 1 място на окръжната математическа олимпиада получих награда транзисторен приемник "Ехо" и с него изкарах ученическите години. После вече като студент с пари, изкарани от работа по НИС си купих "СЕЛЕНА", която пазя и до сега и съм решил да я възстановя. Изсъхнали са и електролитите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Геца осъзнаваш ли, че всички включително и ние в момента воюваме срещу Путин и никой не ни пита искаме или не.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Геца осъзнаваш ли, че всички включително и ние в момента воюваме срещу Путин и никой не ни пита искаме или не.
    Да!
    Прав си!
    Не беше проведен референдум по въпроса.
    Няма Демокрация. Съгласен съм.
    За членството ни в НАТО и ЕС също нямаше референдум.
    Ние не сме свободни. Всичко което става по света, не зависи от нас. Ние сме зависими.
    Всичко това го осъзнавам.

Ако станем 16-та република на Руската федерация, ще се промени ли нещо за нас?
    Изнасят се данни, че беларусите получават по-високи заплати от нас. Да, те и преди 1989г. живееха по-добре от нас.
    Мисля, че голяма част от беларусите са немци, а те са дисциплинирани, т.е. не са "хитри" андрешковци.

Като 16-та република ще се ползваме безплатно от природните богатства на Русия!? Да бе да!
    Няма го пияния Брежнев. Няма я стената. Руските олигарси могат спокойно да обикалят света с белите си яхти и да харчат милиарди.
    Откъде ги вземат тези милиарди? Дали ли са нещо на обществото или просто са грабили душмански?

Утре ще искат да летят до марс. Добре, ама кой ще поеме разходите?
    На тях ще им трябват крепостни селяни. Каква е разликата м-у руските крепостни и робите в америка, освен цвета на кожата?

Надявам се руснаците да не ни освобождават, преди да са освободили себе си.
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Все се чудя ти къде си живял преди 89-та? За разлика от тебе помня и кога слагаха печати за къси поли и кога стрижеха гола глава "дългокосите". Всичко това 70-те години отмина.Имам първата плоча на Битълс , купена от павилион до съда.На видно място.Носех дънки Бруклин. Не като "всяка българска кобила носи дънки Рила".И у нас се шиеха дънки и се правеха маратонки "Адидас".И недей ми чете измишльотини от времето на баба ми. Стига с тия репресирани. Станахте повече от активните борци. На една учителка на дъщеря ми и забранявали да ходи на черква. А моите деца се кръстени.Дали пък не е героизъм? Аман от активни борци , репресирани, реститутки и всякакви мераклии за привилегии.
    Аман,бе!!!
    Аз пък се чудя ти къде си живял!
    1. И аз съм кръстен, но ходенето на черква беше забранено. Това май само ти не го знаеш. През 1983 на велийкден, милиционери записваха номерата на колите, пред бачковския манастир.
    2. И аз съм носил дънки, ама корекомите бяха премахнати след 1989г. Спомни си вица на бати ти Пейчо за позеленелия под на корекома.
    3. На мой приятел му взеха вефа. Това бяха комунистически подлоги, които от 10-15м. чули, че слушал "Свободна европа". Да бе, да. Решили да не се набутват със 100лв. за ВЕФ. Бяха комуняги и никой нищо не можеше да им направи. Най-много да те пратят в Белене.
    4. Перестройка и гласност уж бяха инициирани през 1985, ама през 1984г. принудително бяха сменени имената на българските турци. През 1989г. Българските турци направиха протест пред няколко общини, с искане да си възстановят имената, ама бяха бити, имаше и убити и накрая ги пратиха на голяма екскурзия.
    5. След 1989г. Петър Младенов искаше да дойдат танковете.
    6. И т.н.

Та не ме питай аз къде съм живял! Този въпрос го задай на себе си!
    И кажи на кумицата си да не ти промива мозъка!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Аз пък се чудя ти къде си живял!
    1. И аз съм кръстен, но ходенето на черква беше забранено. Това май само ти не го знаеш. През 1983 на велийкден, милиционери записваха номерата на колите, пред бачковския манастир.
    2. И аз съм носил дънки, ама корекомите бяха премахнати след 1989г. Спомни си вица на бати ти Пейчо за позеленелия под на корекома.
    3. На мой приятел му взеха вефа. Това бяха комунистически подлоги, които от 10-15м. чули, че слушал "Свободна европа". Да бе, да. Решили да не се набутват със 100лв. за ВЕФ. Бяха комуняги и никой нищо не можеше да им направи. Най-много да те пратят в Белене.
    4. Перестройка и гласност уж бяха инициирани през 1985, ама през 1984г. принудително бяха сменени имената на българските турци. През 1989г. Българските турци направиха протест пред няколко общини, с искане да си възстановят имената, ама бяха бити, имаше и убити и накрая ги пратиха на голяма екскурзия.
    5. След 1989г. Петър Младенов искаше да дойдат танковете.
    6. И т.н.

Та не ме питай аз къде съм живял! Този въпрос го задай на себе си!
    И кажи на кумицата си да не ти промива мозъка!
    Че ти не си живял бре.От страховете си живота си си пропилял. Няма да ти повтарям точките що са много много далече от действителността. Ама всеки си гледа от камбанарийката.Жалко , че времето минава и не можеш да наваксаш това що от собствени предразсъдъци си загубил.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Че ти не си живял бре.От страховете си живота си си пропилял. Няма да ти повтарям точките що са много много далече от действителността. Ама всеки си гледа от камбанарийката.Жалко , че времето минава и не можеш да наваксаш това що от собствени предразсъдъци си загубил.
    Пак мъгляво, неясно и в до болка познати ни стил!!!
    В същия стил, аз мога да кажа: Ти си елементарен представител на биологичен вид, срещан на планетата земя.
    Очаквах поне малко да ти е неудобно!
    Жалко!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •