Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Аз гледам толкова,ноооо в събота-пролетен преглед,ще ги разширя(всички)максимално в плодниците.Крайните рамки до стените ще са без во.Ще сложа и СР до пилото.След това ще посетя пчелина след 3 седмици....Разбира се,ще им сипя захарен сироп с йод и мрежите за прополис....
    п.п. Ще заложа и капаните за оси....
    Аз гледам още по-малко. Имам лукса пчелина ми да е на 12-15 мин. път пеша от къщи И на 2-3 мин. от овчарника. Всеки ден, макар и за няколко минути, но се отбивам. Малкото семейства ми дават възможноста да работя(ако искам и преценя) индивидуално с всяко семейство.
    Три седмици не е ли много късно за преглед на СР.
    И аз е ползвам, но първото слагане е на изградена от предходния сезон и е готова за изрязване по-рано.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    И аз е ползвам, но първото слагане е на изградена от предходния сезон и е готова за изрязване по-рано.
    Изградените ср-празни,ги качвам в магазина.В търтиеви килийки се събира повече мед.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Изградените ср-празни,ги качвам в магазина.В търтиеви килийки се събира повече мед.
    Да, разбирам. Аз предпочитам да хвана колкото може по-рано някой акар.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Да, разбирам. Аз предпочитам да хвана колкото може по-рано някой акар.
    Значи си на път да спреш с третитанията.Това е началото....

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Значи си на път да спреш с третитанията.Това е началото....
    Ами, аз и без друго съм ги ограничил до минимум. Ако не смятаме пролет и Август, с подхранването по няколко капки лютива мента(което е твърде безобидно), единственото третиране е в късна есен с ОК.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами, аз и без друго съм ги ограничил до минимум. Ако не смятаме пролет и Август, с подхранването по няколко капки лютива мента(което е твърде безобидно), единственото третиране е в късна есен с ОК.
    ,,единственото третиране е в късна есен с ОК.,, от мен ти реч ако не искаш да береш ядове не го изключвай от здравословния микс на пчелите ти, макар, че и това третиране не е много свет в дългосрочен план е по добро от хептем без нищо. Лично мнение!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ,,единственото третиране е в късна есен с ОК.,, от мен ти реч ако не искаш да береш ядове не го изключвай от здравословния микс на пчелите ти, макар, че и това третиране не е много свет в дългосрочен план е по добро от хептем без нищо. Лично мнение!
    В интерес на истината, редувам ОК с Оксалис. И въпреки противоречивите мнения за Оксалиса, аз съм доволен от него. Също в интерес на истината, за 6 години, откакто се занимавам с пчели, не съм имал сериозна инвазия на акар. Проблем имах първата година, когато без изградено мнение и без опит и практика, третирах многократно с ОК. Изпролетих изключително слаби семейства. Разбира се, не съм на 100% сигурен, че е само от това, но мисля че, ОК далеч не е безопасна и безвредна за пчелите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •