Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Зимата ме глоби два кошера, последното застудяване още три... Напрактика всички слаби кошери дадоха фира, последните са си замръзнали на кълбо. Каквото съм го зазимил на 3 или 4 рамки не иззими... Поне изчезна притеснението, че нямам празни съндъци. При вас как е смъртността?
    Не е заради броя на рамките, имах 5 рояка зазимени на по 2-3 рамки, всичките бяха живи към 19.02. когато получиха по една 700гр. домашна питка. Ако устискат още седмица ще ги бъде

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Не е заради броя на рамките, имах 5 рояка зазимени на по 2-3 рамки, всичките бяха живи към 19.02. когато получиха по една 700гр. домашна питка. Ако устискат още седмица ще ги бъде
    Ако не е "в интерес на науката", както казва зуница, не бих се занимавал с такива семейства, освен да ги обединя. Зазимени на 2-3 рамки, колкото и да не е, имало е подмор. Сега ще са по-малко. Колко пило могат да покрият сега? По време, когато трябва пролетта да се развиват, съотношението между люпещи се млади и измиращи стари, какво ще е?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ако устискат и ги бъде.Пашата ще ползват за развитие и чак на слънчогледа може да са ефективни.Няма ли слънчоглед или мана пиши ги на пансион тая година.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Мисълта ми беше, че си иззимяват без проблем! Иначе и двамата сте прави - тая година са пас. Ако ги оставя така, чак догодина ще съберат мед. Аз ги държа първо за запасни, после ако не потрябват - за обединяване или подаряване

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ако не е "в интерес на науката", както казва зуница, не бих се занимавал с такива семейства, освен да ги обединя. Зазимени на 2-3 рамки,
    2-3 междурамия,зимна пчела са 0,7-1кг. с млада майка-това са семействата с които най-лесно се работи.Започват да събират мед,още на акацията...

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    2-3 междурамия,зимна пчела са 0,7-1кг. с млада майка-това са семействата с които най-лесно се работи.Започват да събират мед,още на акацията...
    2-3 междурамия зимна пчела, в средата и края на Февруари, ще са 1,5-2 междурамия. Като имаме в предвид таз годишния Март, прекъсването на пилото, за акацията(5-10 Май при мен), няма как да стане.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч

Майсторе, сподели това как ще стане,моля! И аз имам такива, които тръгват добре с млада майка, подпомагам с 1-2 люпещо за да ги засиля, но пуста му акация, не я хващат.Вярно, че после се класират за липата.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Майсторе, сподели това как ще стане,моля! И аз имам такива, които тръгват добре с млада майка, подпомагам с 1-2 люпещо за да ги засиля, но пуста му акация, не я хващат.Вярно, че после се класират за липата.
    Ицо и във двата форума съм писал какво правя.Не подсилвам.Предпочитам да направя отводка от силния кошер или сборна,отколкото да се чудя,дали подсиления кошер няма да изрои-скоро.Една от причините за роене е дисбаланса на възрастовите групи в кошера....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ицо и във двата форума съм писал какво правя.Не подсилвам.Предпочитам да направя отводка от силния кошер или сборна,отколкото да се чудя,дали подсиления кошер няма да изрои-скоро.Една от причините за роене е дисбаланса на възрастовите групи в кошера....
    Дисбаланс, искаш да кажеш, много възръстна пчела и малко млдада, или? Аз мисля, че факторите са много и когато се получат няколко такива тогава изпада в роево. Пробвах от един кошер направих 20 майки и ги разделих на 2 пчелина, на следващата година бяха еднакви по сила и едната група изпаднаха в роево а другата не. Също при мен една година няма роево, друга има, трета пак няма. Интересното е, че когато годината е роева и отводките рояват, а другата когато не е, и силните не искат. Като гледам това, околната среда е фактор номер едно и после дугите.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Дисбаланс, искаш да кажеш, много възръстна пчела и малко млдада, или?
    И обратно+малко открито пило+подържаща паша.Демек,няма работа за всички.Достатъчно е,да им дойде на акъла за размножаване иииии,сами ще си намерят-направят другите фактори..
    А основния фактор е пчеларя.....

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •