Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1925

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Пък и каква е сериозността на въпросното списание...!?
    Не знам.Има пропаганда от всеки не трябва човек да има вяра на никой то ферми за тролове то ботове не за разправяне.Но явно някой печели от цялата работа и това не са нито гражданите на Русия ни на ЕС.Не е нормално нещо да се дига с няколко стотин процента за толкова кратък период и да е толкова честно колко ни го обяснява Агрото тия борси може и да вършат работа в спокойни времена но това не значи, че не се подават на слухове и спекулации.Ясен пример за честността Колко струва реално една квота каква и е себестоиността и за да се дига цената за година 100% или там колко си %.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Не знам.Има пропаганда от всеки не трябва човек да има вяра на никой то ферми за тролове то ботове не за разправяне.Но явно някой печели от цялата работа и това не са нито гражданите на Русия ни на ЕС.Не е нормално нещо да се дига с няколко стотин процента за толкова кратък период и да е толкова честно колко ни го обяснява Агрото тия борси може и да вършат работа в спокойни времена но това не значи, че не се подават на слухове и спекулации.Ясен пример за честността Колко струва реално една квота каква и е себестоиността и за да се дига цената за година 100% или там колко си %.
    Борсата си е борса-пазар. Имали търсене, цените ръстът, няма ли - падат.
    Ясно е, че сега някои ще правят гуши, и затова питам: Какво правим когато свърши войната?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ясно е, че сега някои ще правят гуши, и затова питам: Какво правим когато свърши войната?
    Чадата на Плеядите кой ще ги пита.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Даден инструмент де ти дига цената и ти да обясняваш, че е добър
    Та от нета;
    ,,Тези белези на стоковата борса я характеризират като високоорганизиран, цивилизован пазар, който утвърждава коректност, лоялност, деловитост, честност във взаимоотношенията при подготовката, сключването и изпълнението на борсовите сделки.,,
    но:
    ,,
    Финансовото и технологично развитие позволяват в момента да се правят залози на движението в цената на почти всички добре познати стоки – от земеделска продукция като пшеница и царевица, през метали като мед, злато и сребро, до различни видове горива и нефтени деривати. Всеки, който има желание да спекулира или инвестира в дадена стока, може да направи това чрез инвестиционен посредник, който от своя страна има достъп до най-големите стокови борси по света.,,

Стокова борса

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B1% D0%BE%D1%80%D1%81%D0%B0

Стоковата борса e борса, където се търгуват стоки и финансови деривати.
    Повечето стокови пазари по света търгуват със селскостопански продукти и други суровини (като жито, ечемик, захар, царевица, памук, какао, кафе, млечни продукти, олио, метали и т.н.) и контрактуват на базата на тях.
    Спекулантите и инвеститорите също така купуват и продават фючърсни договори в опит да направят печалба или да осигурят ликвидност на системата. Заради ливъриджа, даван при този обмен на търговците, участниците в тази търговия на стокови фючърси могат да се изправят пред сериозен спекулативен риск[1].

П.П.Та Адаш и борсата не е като едно време щом в самото и определение присъства дума като спекула.
    Щом се вдигна цената на всичко до небесата не ми го хвали тоя инструмент ако ни изхвърлат на борсата за тока битовите потребители на как ще си платим сметките има предложение това да стане лятото ще трябва помощи и подпомагане Тц тц тц

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    ... как ще си платим сметките има предложение това да стане лятото ще трябва помощи и подпомагане Тц тц тц
    Помощи, подпомагане = пускане на печатницата за пари, хартийки без покритие.Следващата стъпка е "зимата на 97" хипер инфлация.Честният гражданин отново е обран в пладнешки обир. Ако някой ти каже , че Путин е виновен ,колко тъп или наивен трябва да си за да му повярваш?Когато се разследва престъпление се задават стандартни въпроси.("Обирът" си е престъпление.)Та въпросите са: Кой има интерес? Кой има мотив? Кой има възможност? Отговорите на тия въпроси показват истинския виновник, престъпник.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Помощи, подпомагане = пускане на печатницата за пари, хартийки без покритие.Следващата стъпка е "зимата на 97" хипер инфлация.Честният гражданин отново е обран в пладнешки обир. Ако някой ти каже , че Путин е виновен ,колко тъп или наивен трябва да си за да му повярваш?Когато се разследва престъпление се задават стандартни въпроси.("Обирът" си е престъпление.)Та въпросите са: Кой има интерес? Кой има мотив? Кой има възможност? Отговорите на тия въпроси показват истинския виновник, престъпник.
    Не знам кой е виновен ама знам, че не е работата

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    .....
    П.П.Та Адаш и борсата не е като едно време щом в самото и определение присъства дума като спекула.
    Щом се вдигна цената на всичко до небесата не ми го хвали тоя инструмент ако ни изхвърлат на борсата за тока битовите потребители на как ще си платим сметките има предложение това да стане лятото ще трябва помощи и подпомагане Тц тц тц
    Адаш, то и за комунисъма/социализъма говореха много убави неща докато убиваха и с народен съд и без него.
    Явно човешката същност съчетава странното умение да приказва едно, докато върши друго.
    А може би това умение е присъщо само на извънземните....

П.п. Сега пълним гуши, ама какво правим когато свърши войната? Пак ли с пчели ще се занимаваме?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Адаш, то и за комунисъма/социализъма говореха много убави неща докато убиваха и с народен съд и без него.
    Явно човешката същност съчетава странното умение да приказва едно, докато върши друго.
    А може би това умение е присъщо само на извънземните....

П.п. Сега пълним гуши, ама какво правим когато свърши войната? Пак ли с пчели ще се занимаваме?

Не знам кой пълни гуша, знам, че едвам успявам да вържа двата края а лично аз ще намаля драстично пчелите миналата година продавах меда по 8лв. тази година мога да го дигна най много 10лв./за повече хем ме е срам хем не вярвам някой да се залети да го копува/ и то до краен клиент без борса при бензин 3,00лв. не ми излиза сметката.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Не знам кой пълни гуша, знам, че едвам успявам да вържа двата края а лично аз ще намаля драстично пчелите миналата година продавах меда по 8лв. тази година мога да го дигна най много 10лв./за повече хем ме е срам хем не вярвам някой да се залети да го копува/ и то до краен клиент без борса при бензин 3,00лв. не ми излиза сметката.
    Аз го продадох по 15лв., ама като гледам как се дигат цените, а аз вече съм си продал меда.....

Иначе за тока... отдавна ни убеждават да сключим договор с посредник, за да ни излиза по-евтино.
    Явно въпросните посредници ще доплащат част от цената на похарчения от нас ток.
    Откъде ли имат толкова пари и дали не е по-добре да ни дадат ключовете от квартирите където си държат парите, пък ние сами да си плащаме тока.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Адаш, то и за комунисъма/социализъма говореха много убави неща докато убиваха и с народен съд и без него. ...
    понеже си живял по времето за което така убедено пишеш няма начин да не ти се вярва.Само не знам защо в историята са останали и годините от 1923 до 1944? Дали във вършеното през тия години не е трупана злобата на отмъщението през 1944? Апропо."Народния съд" е по искане на Съюзническата комисия.А в нея са и Англия и САЩ. Не са им съвсем чисти ръчичките.И днес още пищят срещу "Луков марш".Та както преди ме убеждаваха , че комунизмт ще е "леж , па яж" така и ти да ме убеждаваж в неща за които знаеш само от казионната днешна преса някак не върви.Ама връзката в тия убеждения си е на лице.Приемане безкритично на всяка казионна приказки.Навик от "комунизЪма".Какво да се прави?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •