Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 281 от 419 ПърваПърва ... 181231271279280281282283291331381 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,801 до 2,810 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Рапица имаш ли?
    Не, не се сади рапица при мен. В съседното село садят, но им е далеко, около 7км.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Днес, ще е 13-ти ден, без възможност за облитане. В 06 h. -9*, вчера и миналия ден, -7*. Това нетипично дълго застудяване, поне въспря рано цъфтящите овошки. Не знам, как ще е пчеларската година, но ще има материал за казана.
    Зимата ме глоби два кошера, последното застудяване още три... Напрактика всички слаби кошери дадоха фира, последните са си замръзнали на кълбо. Каквото съм го зазимил на 3 или 4 рамки не иззими... Поне изчезна притеснението, че нямам празни съндъци. При вас как е смъртността?
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Зимата ме глоби два кошера, последното застудяване още три... Напрактика всички слаби кошери дадоха фира, последните са си замръзнали на кълбо. Каквото съм го зазимил на 3 или 4 рамки не иззими... Поне изчезна притеснението, че нямам празни съндъци. При вас как е смъртността?
    На 27.02 всички бяха на лице. Сложих им питка и от тогава не са се показвали на вън. А и аз не съм им чукал и тропал, няма смисъл.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Един със стара майка е пътник. Тая седмица може и да си е отишъл. Зазимен на 7 пити. Голям подмор. Последния път две пити пчели.Пило и майка няма.Явно майката и дала фира още есента, Натам всичко се е съсипало. Времето не е виновно. По скоро пчеларя, който е оставил престаряла майка.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Един със стара майка е пътник. Тая седмица може и да си е отишъл. Зазимен на 7 пити. Голям подмор. Последния път две пити пчели.Пило и майка няма.Явно майката и дала фира още есента, Натам всичко се е съсипало. Времето не е виновно. По скоро пчеларя, който е оставил престаряла майка.
    Запасна няма ли?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Запасна няма ли?
    Няма. В интерес на науката се оставят и такива семейства. Изводът за момента е: ... "Липсата на майка в зимуващото семейство го дезорганизира. Резултатът е очакван и плачевен."
    п.п. Сега каквото и да се прави с остатъците от семейството си е чиста загуба на време и ресурс. Не си заслужава да се жертва млада и качествена майка.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Не си заслужава да се жертва млада и качествена майка.
    Ако е оцелял в последното застудяване аз бих му бутнал една пита с току-що снесени яйца, взета от силен кошер за да му дам шанс. До ден-два тръгват овошките - прашец бол, нектар изобилие, ако им се живее ще се оправят, ако ли не... едва ли една пита с двустранно пило колкото длан ще е сериозно затруднение за кошер на 7-8 рамки в момента.
    Обаче това съм го правил май, април, юни, юли, а за настоящия сезон ми е само теоритична идея, та ще ми е интересно да чуя какво мислите по въпроса.
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ако е оцелял в последното застудяване аз бих му бутнал една пита с току-що снесени яйца, взета от силен кошер за да му дам шанс.
    Ако времето разреши, може и да се опита.В интерес на науката.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Ако времето разреши, може и да се опита.В интерес на науката.
    Времето... Март за сега имаше повече зимни дни и минуси, отколкото през цялата "зима". Днес се очертава хубав и топъл ден и ще ги навестя. Имам 1-2кг. пресявка от прашеца и може да им я подам, тя тъй или иначе си е за тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Не е заради броя на рамките, имах 5 рояка зазимени на по 2-3 рамки, всичките бяха живи към 19.02. когато получиха по една 700гр. домашна питка. Ако устискат още седмица ще ги бъде

Страница 281 от 419 ПърваПърва ... 181231271279280281282283291331381 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •