Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Наблюдател
    Регистриран
    07.06.2011

МЪРТВИ ПЧЕЛИ В ХРАНИЛКАТА

Здравейте колеги ! В момента подхранвам едната си отводка с мед и всеки път когато й слагам меда виждам умрели пчели в хранилката ,на какво се дължи това ,нормално ли е или аз нещо не правя както трябва ?
    Подхранвам ги като смесвам 500гр. мед с 50гр вода и съм махнал преградката от хранилката за да могат пчелите да влизат свободно и да обират всичкия мед досега съм им дал 7 хранилки с мед и забравих да кажа ,че отводката ми е на 10 рамки.
    Поздрави !!!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Като няма преграда така става,давят се в меда стават като малачета,така че, си я върни обратно,и стига с тоя мед.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Меда го завивай с тензух,чорапогашник или някакъв по фин плат.Така не се давят и могат да си смучат без проблем

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

1

До Лалов....... Всичко ми е ясно , само дето не разбирам защо се караш на момчето?

Наблюдател
    Регистриран
    07.06.2011
    Аз лично благодаря на всеки колега ,който ми даде съвет.
    Другото не ме засяга

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011

Re: 1

Цитат Първоначално публикувано от pa4o
    До Лалов....... Всичко ми е ясно , само дето не разбирам защо се караш на момчето?
    Лалов много правилно е казал. Подхранването с мед отдавна трябваше да е свършило, особено в така подаваните количества.
    Добрине, спри с подхранването и ако имат нужда от мед, през Януари можеш да го направиш....дотогава ще оцелеят с наличното!
    П.П....не казваш отводката откога е, затова и получаваш противоречиви съвети!

Наблюдател
    Регистриран
    07.06.2011
    Отводката ми е от Юни 2012

На 10 рамки, от юни си е семейство а не отводка.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Добрине, кристализиралият мед е много удобен за слагане в пликчета над рамките. Пликчетата се надупчват от едната страна и се поставят с надупченото надолу.
    На мен ми е любимият начин за подхранване.

Re: 1

Цитат Първоначално публикувано от pa4o
    Къде видя колегата да се кара Лалов на колегата? Вече подхранването не само за мен е трябвало да е приключило кой каквото е свършил го е свършил и резултата ще стане ясен напролет. Сега каквото и да предприеме човек все е късно!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •