Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 50 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 494
    създава се илюзията че има принос, и майката осеменява

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Пчелите не вярват на илюзии, а на храна. А пък майката за да снася трябва да яде мляко, пчелно мляко, а не илюзии.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

точно така, има принос в гнездото, пък бил той чрез разпечатване или от паша.Пчелите не знаят пита ли е или не, зад преградната дъска всичко е извън гнездото им.Започват да хранят майката и резултата е пило

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Там е работата, че не става само с въглехидрати (мед, захар). За отделянето на млечице трябва и белтък. Това имах предвид. А нали меда само го пренасят... уж...
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Бъркат от запаса с прашец, затова не се препоръчва късното хранене.Освен че намаляват запаса от прашец( това е най малката болка) най много се изтощават когато отглеждат пило.Аз имам още няколко майки дето снасят, и съм сериозно притеснен от този факт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    А за да бъркат в запаса с прашец, значи отделят ензими, т. е. преработват храната и започват да чувстват потребност да хапнат някакъв белтък. А това не мисля, че би се случило ако става въпрос за съвсем безобидно преместване на хранителни запаси.
    Sam Levenson

тогава какво би било?Нещо ми бяга от картинката ама не го схващам какво е то

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Логиката е, че меда не просто го пренасят, а му добавят ензими, поради което започват да се хранят с прашец, в резултат на което пък почват да отделят млечице, с което хранят майката, а тя започва да снася яйца и т. н. Т. е. преработката на храната задейства една верижна реакция. Ако няма преработка на храната, тази верижна реакция не би се задействала.
    Ако медът зад преградните дъски, например, бива само пренасян, без да се обогатява с ферменти, не би се отключил целият този механизъм и това пренасяне не би представлявало никакво стимулиращо подхранване, а нали единодушно се смята за такова.
    Sam Levenson

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Тази логика не се ли отнася за нектара и сиропа? Медът е вече обогатената с езими, готова за използване от пчелите храна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Това питам и аз - какъв механизъм отключва разпечатването на меда, та стимулира развитието на семейството? Създаването на илюзия за пчелна паша не ми се струва достатъчно убедително обяснение.
    А дали пчелите могат да преценяват инвертирана ли е храната, или не, та да накарат жлезите си да пуснат или да не пуснат секрети? Моите стомашни жлези, например, си работят без изобщо да ме питат какво да правят и ако в осми клас не съм учил анатомия, сигурно нямаше да знам, че имам жлези, а може би нямаше да знам, че имам и стомах. wink;
    Иначе малък проблем в моята "логика" е, че млечице произвеждат само младите пчели. Но може би е проблем единствено на пръв поглед.
    Това ми е като някакъв пъзел, на който все му липсват едно две парчета, та не мога да го наредя.
    Sam Levenson

Страница 30 от 50 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •