Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Доста встрани от смисъла на разговора, но понеже живо ме вълнува- проявявам интерес към добиването и използването на всички пч. продукти, но става ли въпрос за перга, не знам как може да се гарантира на 100% чистотата и от заразяване с Aspirgillus flavus. А аспиргилозата при човек, в много случаи се лекува бавно и трудно, като не е изключен и летален край...
    В деиствйтелност на мен ми е много по интересен въпроса с биологията на роенето, смяна на майките, що за ...............й са бащините семейства и тия неща как и до каква степен се отразяват на здравния статус на пчелните семейства.За аспергилозата знам, че е опасна както и ботулизма и не знам как може да се гарантира 100% ва липса на риск и от двете неща.От теорията знам, че в Русия е предпочитан продукт спрямо прашеца или поне с такова впечатление съм останал.От това де съм чел съм останал с впечатление, че по лесно се добива и е по-малък стрес и здравен фактор от събирането на прашец.
    Нямам практика и не ме интересува освен за общя култура и нямам идея дали това де съм чел, е това де е в действителност но един приятел пчелар по мое мнение уместно твърди, че добиването на един продукт е винаги за сметка на друг а по мое мнение кофти е ако е за сметка на пчелите в смисъл здравен статус.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    В деиствйтелност на мен ми е много по интересен въпроса с биологията на роенето, смяна на майките, що за ...............й са бащините семейства и тия неща как и до каква степен се отразяват на здравния статус на пчелните семейства.За аспергилозата знам, че е опасна както и ботулизма и не знам как може да се гарантира 100% ва липса на риск и от двете неща.От теорията знам, че в Русия е предпочитан продукт спрямо прашеца или поне с такова впечатление съм останал.От това де съм чел съм останал с впечатление, че по лесно се добива и е по-малък стрес и здравен фактор от събирането на прашец.
    Нямам практика и не ме интересува освен за общя култура и нямам идея дали това де съм чел, е това де е в действителност но един приятел пчелар по мое мнение уместно твърди, че добиването на един продукт е винаги за сметка на друг а по мое мнение кофти е ако е за сметка на пчелите в смисъл здравен статус.
    Гоше, по повод добива на един продукт, за сметка на друг продукт съм на друго мнение. Това, което казваш е валидно при положение, че се цели и постига всичко на макс. Да обаче в природата няма винаги макс, там нещата се движат по някаква крива да речем синусоида, кога с по-големи, кога с по-малки амплитуди. И периодите, които не са подходящи за добив на даден пчелен продукт, могат да бъдат за друг. Точно там е майсторлъка и който успее да го усети този момент, за да се възползва, ще щрака с пръсти, който не може - не успява да се възползва. Природата си е природа и едва ли има пчелар, който да може да извлече максимума.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Гоше, по повод добива на един продукт, за сметка на друг продукт съм на друго мнение. Това, което казваш е валидно при положение, че се цели и постига всичко на макс. Да обаче в природата няма винаги макс, там нещата се движат по някаква крива да речем синусоида, кога с по-големи, кога с по-малки амплитуди. И периодите, които не са подходящи за добив на даден пчелен продукт, могат да бъдат за друг. Точно там е майсторлъка и който успее да го усети този момент, за да се възползва, ще щрака с пръсти, който не може - не успява да се възползва. Природата си е природа и едва ли има пчелар, който да може да извлече максимума.
    Ми може има логика.
    Има Друмев той от 10 семейства вади колкото за 100 или обратното беше не помня точно

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ми може има логика.
    Има Друмев той от 10 семейства вади колкото за 100 или обратното беше не помня точно
    Друмев вади само вода и то от сто кладенеца.
    Да споделя нещо, което вече съм го казвал. Примера касае добива на восък. Всички казват, че този добив бил за смеска на добива на мед. Е, добре де, тия млади пчели физиологично отделят восък, ако пчеларя не го събере, той ще иде извън кошера. Та подобни са нещата и с другите продукти.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Друмев вади само вода и то от сто кладенеца.
    Да споделя нещо, което вече съм го казвал. Примера касае добива на восък. Всички казват, че този добив бил за смеска на добива на мед. Е, добре де, тия млади пчели физиологично отделят восък, ако пчеларя не го събере, той ще иде извън кошера. Та подобни са нещата и с другите продукти.
    По мое мнение от това да съм чел, че нали знаеш повече чета според зави си ако слагаш ВО за градеж при развитие напролет с миналогодишния мед и гониш развитие е тъй но ако сложиш ВО повече от 1/10 от обема на кошера като цяло при обилна и силна паша като слънчогледа губиш мед обяснението е че хвърчащите са много по малко от тия вътре младите де приемат меда вентилират и т.н.. Не, че не съм слагал по цял магазин ВО и не съм ги намирал изградени и запечатани на 95- 100% но реално не знам загубил ли съм мед или не.Но еди от най голямите пчелари на Сибир твърди, че един от факторите му за успех е наличието на голям запас изградени хубави рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    По мое мнение от това да съм чел, че нали знаеш повече чета според зави си ако слагаш ВО за градеж при развитие напролет с миналогодишния мед и гониш развитие е тъй но ако сложиш ВО повече от 1/10 от обема на кошера като цяло при обилна и силна паша като слънчогледа губиш мед обяснението е че хвърчащите са много по малко от тия вътре младите де приемат меда вентилират и т.н.. Не, че не съм слагал по цял магазин ВО и не съм ги намирал изградени и запечатани на 95- 100% но реално не знам загубил ли съм мед или не.Но еди от най голямите пчелари на Сибир твърди, че един от факторите му за успех е наличието на голям запас изградени хубави рамки.
    Ееее, "душата в рая и у. до края", го няма никъде. А и все пак, е хубаво да се прави разлика между произведен и добит продукт.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ееее, "душата в рая и у. до края", го няма никъде. А и все пак, е хубаво да се прави разлика между произведен и добит продукт.
    Страхувам се, че съм грешно разбран но по-принцип аз така си се изразявам малко смотано/ прекалено индийска литература съм чел на времето/ в деиствителност съм фен на осъзнаванеото на Буда де разбира, че крайностите са зловредни и истината е по средата.По тая причина ме дразнят и демократите де хвърчат като врабчета не могат да се издигнат малко по-високо не казвам орел а поне дива гъска и да видят нещата от малко по-широк кръгозор, па тогава да умуват и дават акъл.

П.П.Само да не си помислиш, че те мисля за демократ.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    ...Но един от най голямите пчелари на Сибир твърди, че един от факторите му за успех е наличието на голям запас изградени хубави рамки.
    А тия рамки кой му ги е изградил?...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    А тия рамки кой му ги е изградил?...
    Рояци пролетта човека е в Томск/западен Сибир кофти район имат една основна паша юли месец за тогава става въпрос.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •