Аз не виждам смисъл от чак такава точност до 10 грама. А за роенето - защо да не може да се познае след като теглото рязко спадне с 1-2 кг и получиш уведомление за това?
Аз не виждам смисъл от чак такава точност до 10 грама. А за роенето - защо да не може да се познае след като теглото рязко спадне с 1-2 кг и получиш уведомление за това?
По принцип точно тази информация на мен не ми трябва, защото рядко допускам да ми се рои семейство. Но при положение, че се случи и си наблизо, можеш да успееш да хванеш рояка. За мен ползата от тези устройства е, че като гледам графиките, знам горе-долу през зимата каква е консумацията на храна средно за седмица или месец и мога да се ориентирам по това в бъдеще как да процедирам. През активния сезон виждам кога се появява по-значителна паша (не 300 грама, а килограм и повече на ден), какъв е средния принос на ден, има ли нужда от допълнителни магазини... Както каза agro, измененията са важни, а не абсолютни стойности.
Колко съществена е тази информация, да кажат колегите. Аз прецених, че не е достатъчно важна, защото мога да си я набавя по много по-елементарен начин, чрез една или две контролни везни и никакви други датчици не ми трябват. Ако ще има електронен пчеларски "оракул", то той трябва да дава прогнози и препоръки.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В сайта има възможност за препоръки кога да се добавят корпуси или храна, което е възможно след въвеждане на теглото на всеки елемент от кошера и разбира се по-скъп абонамент. Аз пък не виждам смисъл от това, след като на базата на данните мога сам да преценя какво да направя.
Говоря за прогнози от рода "кошера ще се рои след приблизително 21 дни", "здравословното състояние на този кошер не е добро", "презимуването на семейството е под въпрос", "забелязва се аномалия в развитието в сравнение с останалите подобни семейства в този пчелин", "семейството няма майка" и др. подобни. Ето такава информация е от истинска полза за пчеларя.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))