Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 98

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2022
    Аз не виждам смисъл от чак такава точност до 10 грама. А за роенето - защо да не може да се познае след като теглото рязко спадне с 1-2 кг и получиш уведомление за това?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от panayotov Виж публикацията
    Аз не виждам смисъл от чак такава точност до 10 грама. А за роенето - защо да не може да се познае след като теглото рязко спадне с 1-2 кг и получиш уведомление за това?
    Защото е по-важно да знаеш, че кошера е в предроево състояние, а не после да гониш рояка. Това се постига с анализ на звука на кошера.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2022
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Защото е по-важно да знаеш, че кошера е в предроево състояние, а не после да гониш рояка. Това се постига с анализ на звука на кошера.
    Така е, но нали темата е за теглото на кошера...

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Така е, но нали темата е за теглото на кошера...
    Да, да не се отклоняваме, че това за звука си е цяла нова тема.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    И какво печелиш, като разбереш, че вече се е роил? А иначе тия 300 грама дето ти се губят са много показателни за наличието на паша...

П.П. Ооо, бат Боян ме е изпреварил...

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2022
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    И какво печелиш, като разбереш, че вече се е роил? А иначе тия 300 грама дето ти се губят са много показателни за наличието на паша...

П.П. Ооо, бат Боян ме е изпреварил...
    По принцип точно тази информация на мен не ми трябва, защото рядко допускам да ми се рои семейство. Но при положение, че се случи и си наблизо, можеш да успееш да хванеш рояка. За мен ползата от тези устройства е, че като гледам графиките, знам горе-долу през зимата каква е консумацията на храна средно за седмица или месец и мога да се ориентирам по това в бъдеще как да процедирам. През активния сезон виждам кога се появява по-значителна паша (не 300 грама, а килограм и повече на ден), какъв е средния принос на ден, има ли нужда от допълнителни магазини... Както каза agro, измененията са важни, а не абсолютни стойности.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    ....Както каза agro, измененията са важни, а не абсолютни стойности.
    Така е, просто аз грешно разчетох за тензодатчиците в поста ти, че могат да дадат тази грешка във всеки един момент...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...знам горе-долу през зимата каква е консумацията на храна средно за седмица или месец и мога да се ориентирам по това в бъдеще как да процедирам. През активния сезон виждам кога се появява по-значителна паша (не 300 грама, а килограм и повече на ден), какъв е средния принос на ден, има ли нужда от допълнителни магазини..
    Колко съществена е тази информация, да кажат колегите. Аз прецених, че не е достатъчно важна, защото мога да си я набавя по много по-елементарен начин, чрез една или две контролни везни и никакви други датчици не ми трябват. Ако ще има електронен пчеларски "оракул", то той трябва да дава прогнози и препоръки.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2022
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Колко съществена е тази информация, да кажат колегите. Аз прецених, че не е достатъчно важна, защото мога да си я набавя по много по-елементарен начин, чрез една или две контролни везни и никакви други датчици не ми трябват. Ако ще има електронен пчеларски "оракул", то той трябва да дава прогнози и препоръки.
    В сайта има възможност за препоръки кога да се добавят корпуси или храна, което е възможно след въвеждане на теглото на всеки елемент от кошера и разбира се по-скъп абонамент. Аз пък не виждам смисъл от това, след като на базата на данните мога сам да преценя какво да направя.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Говоря за прогнози от рода "кошера ще се рои след приблизително 21 дни", "здравословното състояние на този кошер не е добро", "презимуването на семейството е под въпрос", "забелязва се аномалия в развитието в сравнение с останалите подобни семейства в този пчелин", "семейството няма майка" и др. подобни. Ето такава информация е от истинска полза за пчеларя.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •