Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 8068

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Интересно какво си мислят австрийците за упажняването на властта на властимащите при властването им над властнямащите?
    Или в Канада доколкото разбрах 90% от протестиращите шофьори са въксинирани и въпреки това са солидарност с останалите 10% де не желаят задължителна ваксинация.Явно и други мислят така като са успели за няма и седмица да съберат над 9 милиона долара по сметката си.
    Интересна ситуация но защо ли не се дава по телевизията също така няколко държави вече отхвърлят много от мерките а ние тепърва ще почваме.Ако има демокрация то тя трябва да е пряка всичко друго е бош лаф работа.Никой не е питал народа ни за концесии, ни за зелени сделки ни за спиране на атомни блокове ни за енергийни борси ни за нищо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Или в Канада доколкото разбрах 90% от протестиращите шофьори са въксинирани и въпреки това ....
    Закучи се там работата. Сещам се за българския патент "да дойдат танковете".
    https://www.youtube.com/watch?v=e4AETXYKkLE

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Какво си очаквал - соц. революция ли? Паралелите с БГ и с бг -патент са безумни. Не съм чел Канада да е тоталитарна държава.

https://www.youtube.com/watch?v=DvtORsty8zc ---да си опресниш паметта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какво си очаквал - соц. революция ли? Паралелите с БГ и с бг -патент са безумни. Не съм чел Канада да е тоталитарна държава.

https://www.youtube.com/watch?v=DvtORsty8zc ---да си опресниш паметта.
    Няма паралели Чанко, не търси под вола теле. Просто се сетих за тая реплика като гледах репортажа. Дебата социализъм-демокрация не ме вълнува.

В момента целият свят е капитализъм а той най-добре е описан от Thomas Joseph Dunning още през 1860 г.:
    „Капиталът избягва смутове и кавги и по своята природа е боязлив. Това е вярно, но все пак, не е цялата истина. Капиталът се ужасява от отсъствието на печалба или от твърде малка печалба, както природата – от вакуума. При достатъчна печалба капиталът става смел. При сигурни 10 % вече може да бъде употребен навсякъде; при 20% се оживява; при 50% става безумно смел; при 100% погазва с краката си всички човешки закони; при 300% няма престъпление, на което да не се реши – дори с цената да увисне на бесилката. Ако смутовете и кавгите носят печалби, той ще ги подбужда.”

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...капиталът най-добре е описан от Thomas Joseph Dunning още през 1860 г...
    Описал е хората, които притежават капитала, а не самия капитал. А хората са си хора още от библейско време - разхлаби им моралните норми и им гледай сеира. Затова капитализмът в държавите, от които си струва да се учим, е с по-човешко лице и по-социално ориентиран. Просто преобладаващото мнозинство от хората там поставят някакви морални граници и не позволяват /мнозинството е сила/ престъпването им. Защо - защото така са научени от столетия на войни, глад, бой и стригане. Борис Джонсън в Дребнобритания го натискат да си подаде оставката заради едно служебно градинско парти. Ние нашия каубойко го имаме на записи, на фотоси, на приятелски връзки с Барцелона и нищо. Министри играят карти на яхта с наркотрафикант и нищо. Ако взема да изброявам документирани ненаказани безобразия, денят и нощта няма да ми стигнат. Но нашата близка история е от половин хилядолетие османска империя и оттам нататък досега руска империя. Няма откъде да сме придобили в главите правилния морален уклон - все сме рая от много поколения насам. А робът закони не спазва - той гледа да ги наруши веднага, щом му се удаде възможност да го направи с малка вероятност за наказание. Робът не счита държавата за своя - той я има за насилник и обирджия. Оттам и индивидуализма и нехайството за общи дела, както и недоверието във всяка официална власт. В резултат се получава настоящето ни битие - последни в Европа. Е, в сравнение със света що-годе сме добре, като знам по други места какво е. Но там, където е по зле, още живеят в колиби и се делят на племена.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ... Ние нашия каубойко го имаме на записи, на фотоси, на приятелски връзки с Барцелона и нищо. Министри играят карти на яхта с наркотрафикант и нищо. Ако взема да изброявам документирани ненаказани безобразия, денят и нощта няма да ми стигнат.
    Ха ха, тука се шегуваш нали?
    Т'ва, някой да те снима полугол в спалнята ти, по-лошо ли от това, ако те снима облечен в банята ти?
    Пък и да се играят карти, може да е безобразие, но не е престъпление.

Но нашата близка история е от половин хилядолетие османска империя и оттам нататък досега руска империя. Няма откъде да сме придобили в главите правилния морален уклон - все сме рая от много поколения насам. А робът закони не спазва - той гледа да ги наруши веднага, щом му се удаде възможност да го направи с малка вероятност за наказание. Робът не счита държавата за своя - той я има за насилник и обирджия. .
    Предполагам визираш мутрите, Имаше една фараонка на финансова пирамида, която отиде в Египет https://corruptionbg.com/Finansovite-piramidi ,Цветан Василев- КТБ-Сърбия, Черепа-Дубай. Големи роби! «не счита държавата за своя»!!!

Оттам и индивидуализма и нехайството за общи дела, както и недоверието във всяка официална власт...
    Не е така. Аз членувам в партия, в която чл.1 от бившата конституция е валиден. Гласувам за партия, която си гласува партийни субсидии. Ама депутатите си били гласували заплатите, дето аз им ги плащам. И тия депутати аз ги избирам. Айде халал да са им заплатите! И не само ги избирам ами и им ръкопляскам. Е, аз получавам трохички затова. Е, трябва да се навеждам да ги събирам, ама си е кяр!
    Не мога да повярвам че съм голямата работа.
    Шегувам се!
    Това не съм АЗ, а НИЕ!!
    Аз не членувам, защото не искам да подкрепям това против което Съм!
    По същата причина не гласувам и не ръкопляскам.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    П.п. Е, не ми подхвърлят трохички, ама поне не се навеждам.
    Знаеш ли кой ще ти мине отзад!?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Мале теа протестъри и с паяци не могат да им разкарат камионите.А дирибейте някъде на неназован място.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 39 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 39 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •