какво напиасах на министъра:
"...Надявам се разбирате как изглеждат нещата реално за хората. Тези хора се бъхтят от понеделник до петък, за едни пари, които са по малко от половината от средната заплата в София. През почивните дни, търчат по родните села на родителите си, за да нагледат наследените от тях малки стопанства (било то пчелини, градини или нивичка с лавандула). Правят го, за да не умре поминъка, заради корена си забит в българската земя. Решили са да го направят легално! Регистрирали са дейността си за разлика от много други, за да могат легално да продават продукцията си. Да бъдат едни от малкото, които произвеждат продукт от България, а не да внасят препродават какви ли не болкуци. И накрая? Осигуровките по две. Данъка на края на годината и той чака. И защо да го правят? Защото две години осигуряване като ЗП се броят като една за стаж за пенсия? Според вас един човек, който работи 6-7 дена в седмицата ще изкара ли до пенсия? Също така, внасяйки осигуровки два пъти, ще получа ли по добро здравеопазване от тези, които не го правят? Ще имам ли право да не доплащам за лечението си в болница? Не мисля.
...
Честно да Ви кажа, аз се надявах точно на обратното. Промяната да доведе върху фокус върху малките данъкоплатци. За тези които плащат осигуровки като служители и плащат и като микро производители. Данъците върху приходите да си стоят, но поне дублирането на осигуровките да отпадне..."