И аз много се чудя, защо виетнамците ще шият ризи и дънки, ако получават 1200 долара месечно.
Та курса на черно беше 1:3 т.е. 3600лв. месечна заплата. Живков не е получавал толкова.
Вица за позеленелия под съм го чувал.
През 1986г. живеех във Варна и работех в "Завод за строителни конструкции" гр. Девня.
Арматурна бригада. Имаше и виетнамци, и виетнамки. Наистина продаваха ризи, но все нямаха в наличност.
Явно не са имали шевни машини или не са умеели да шият, или не са имали време.![]()
Аз гарантирам за шиенето защото съм износил доста дрехи от тях. Запомнил съм и, че когато си шиех костюм при майстор, ходех три пъти на проба и пак чувал, а виетнамеца ми вземаше мерките с един поглед и казваше:- ела утре. Всичко ми лепваше. Случваше се и на деня да ми свършат работа.
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
Не го оспорвам. В Девня наистина продаваха, но все нямаха, чакаше се много, със седмици.
Имаше 45мин.+ пътуване сутрин, 30мин. време за закуска, 1час обяд, 45 минобратно до Варна и 8часа работа = 12 часа.
Като се приберат готвят вечеря/кучета. Кога да шият?
Допускам, че виетнамки излезли в майчинство и умеещи да шият са купували машини и са шиели, ама всички да шият!?
Много повече отколкото предполагахДа имам някаква грешка.До колкото си спомням преди време имаше някакъв проблем с бългърските и турските строители по нашите магистрали или се бъркам нещо.А що се отнася до американските заплати имаше едно момче американец женено за германка .Това се случва 90 -та година в ГФР.Работи две седмици и напусна.Явно не му допадна заплатата.Стартовата заплата беше 11 и нещо марки.
Аз за доставките защото една моя стседка точно с това се занимаваше.И винаги беше с нови дънки.
Виетнамците помня, че зимата много ги мореше нещо студа не им понасяше и много ряпа и алабаш (ние му казваме гулия по шопски едни големи лилави неща) набиваха.Ма сега кой ще яде такива работи то банани то ананаси и разни странни неща абе какво ли не.
https://youtu.be/lsFZwxW6_JQ
Това ще го дам на жената да го пробва....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ето тук има преводи от английски.Първоначално публикувано от ch.atanasov
Руснаците казвали на телевизора зомби кутията.
А тук момчетата се скъсват да пишат. В абв пощата ми излиза.Отдолу в коментарите.
https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-uk...apadne-6136901
Тези от алфа винаги изкачат с топновини :D
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))