Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 364

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Значи ако аз имам милиарди на разположение и по някакви геополитически съображения съм решил да съсипя икономиката на БГ, никой не е в състояние да ми попречи?
    Естествено. Ако имаш достатъчно милиарди, можеш да съсипеш икономиката на коя да е държава с далеч по-лесни начини от този. Най-лесно става с армия, историята е живо доказателство. Икономиката обаче е жилаво нещо. Ти го съсипваш, пък то след време пак се съвзема, само твоите милиарди вече ги няма.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Естествено. Ако имаш достатъчно милиарди, можеш да съсипеш икономиката на коя да е държава с далеч по-лесни начини от този. Най-лесно става с армия, историята е живо доказателство.
    Да, но едното ще е агресия (не че не се прилага, но не е престижно) докато другото си е чисто по правилата на демокрацията и пазарната икономика.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...чисто по правилата на демокрацията...
    По тези правила такива неща не се правят. Умишленото правене на такива неща е агресия, дори когато се нарича нелоялна търговска практика или друго там понятие. А такива неща се правят непрекъснато. Китайците съсипаха цели отрасли в развитите държави с дъмпингови цени /без армия/ и никой нищо не каза.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    По тези правила такива неща не се правят. Умишленото правене на такива неща е агресия, дори когато се нарича нелоялна търговска практика или друго там понятие. А такива неща се правят непрекъснато. Китайците съсипаха цели отрасли в развитите държави с дъмпингови цени /без армия/ и никой нищо не каза.
    Няма и как да каже, защото са го направили по техните правила. А представяш ли си какво ще стане, ако китайците пуснат изведнъж на финансовите пазари всичките трилиони долари, които притежават? Мамата му ще се е*е на капитализЪма!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...Мамата му ...на капитализЪма!
    Знам аз, че си враг на капитализЪма, ако и тука да те ядат като алчен капиталист. То така си отиде и комунизЪма - в състезанието не му издържа мотора. Остана само империята, която го създаде.
    Имайки милиарди, навремето петролните държави рязко свалиха цената на петрола и пресъхна съществен поток от финансите на СССР. Това направо го повали и не можа не се оправи.
    Този пост е редактиран от agro; 09.01.2022 в 13:34.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    А представяш ли си какво ще стане, ако китайците пуснат изведнъж на финансовите пазари всичките трилиони долари, които притежават? Мамата му ще се е*е на капитализЪма!
    Не разбирам много от финанси, но Китай притежава държавни ценни книжа на САЩ. След това най–големия кредитор вече е Япония с около 20%. Цитират американското министерство на финансите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •