Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 37 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 364
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ...
    "– Джеймс, каква е тази врява по медиите? – Българите недоволстват, че някакъв професор им бил казал, че 80% от тях са дебили, сър. – А техният министър-председател не им ли беше казал почти същото - че са прости - по-преди време? – Така е, сър. – И те го преизбират вече 3-и пъти? – Точно така, сър. – Тогава защо вдигат тази врява чак сега? – Еми...дебили, сър."
    Сега се сещам, че дебилите по едно време избраха ....орешарски и пак нещо не се получи.
    Не стига че дебили, ами и каръци!

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Здравейте.Аз мисля че думите дебили и глупаци неправилно са използвани.Мисля че правилните думи са знаещи и не знаещи.Или по точно хората се разделят на две групи.Знаещи и не знаещи.
    Да попитам дали може да се пусне анкета кой на какво се отоплява в момента?Ако е да какво да се пита в анкетата?Аз се сещам за дърва,ток,газ,други и не се отоплявам.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Защо нашето мислене да е сбъркано не ми се рови в интернет ама съм сигурен, че % на човек от населението сме далеч като замърсител спрямо тия де ни налагат наравно с тях да плащаме, но карай да върви. Все пак не може да се раздели Земята като басейн на пикаещи и не пикаещи.Цяла Европа дали е с 10% от замърсяването на околната среда в света.
    А как по-точно са се захванали китайците, да -обещаха нещо за в бъдеще но иначе едно е да се захванеш друго е, да я свършиш работата.
    Китайците няма кой да ги стигне. То социална политика, то технологии, то иновации(опрашване с четчици)...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Че това е то социалната политика - вземаш от този, който има, за да го дадеш на този, който няма - иначе следва революция. Ако не го направиш, имащия няма да даде доброволно. Всеобщото повишаване на доходите не е социална политика - то е политика на просперитет. Ние такава нямаме и не знам дали сме способни да проведем някога.
    Има сигурно хиляди начина да се направи така, че политиците да подобрят жизнения стандарт на населението, но по една или друга причина не се прави.
    Ще дам един елементарен пример за социална политика.
    Две съседни общини се обслужват от една и съща фирма за сметопочистване. Едната община преди две години се отказа от услугите на фирмата и създаде общинска такава. Оборудваха се с нови контейнери, техника и каквото е необходимо. Чисто, приветливо. Във втората община продължава да действа фирмата, но графика се разреди. От два пъти в седмицата, изхвърлянето стана два пъти в месеца. Контейнерите преливат. Това, защото парите недостатъчни и хоп от нова година увеличение на такса смет за собствениците на имоти. Ето това имах предвид като соц. политика - жителите на първата община им е спестен един разход, докато на жителите на втората община им се увеличава разхода.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Здравейте.Аз мисля че думите дебили и глупаци неправилно са използвани.Мисля че правилните думи са знаещи и не знаещи.Или по точно хората се разделят на две групи.Знаещи и не знаещи....
    Съгласен съм.
    Ама като го гледам/слушам този, новия, с голямата уста, не е нито знаещ, нито незнаещ.
    Направо си е супернезнаещ!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Има сигурно хиляди начина да се направи така, че политиците да подобрят жизнения стандарт на населението, но по една или друга причина не се прави.
    Право в десятката! Не изключвам и нашата вина за недостатъчния контрол, но така ли един политик нямаше доблестта да си признае грешките. На всички все предните им виновни, пък после се оказва, че и те крали яко...

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Право в десятката! Не изключвам и нашата вина за недостатъчния контрол, но така ли един политик нямаше доблестта да си признае грешките. На всички все предните им виновни, пък после се оказва, че и те крали яко...
    Какъв "недостатъчен контрол"!! Та ние им ръкопляскахме като ги гледахме как крадат. Толкова объркано общество сме. Не знам кога ще успеем да изградим нормална ценностна система.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Какъв "недостатъчен контрол"!! Та ние им ръкопляскахме като ги гледахме как крадат. Толкова объркано общество сме. Не знам кога ще успеем да изградим нормална ценностна система.
    Бързи са само революционните промени.Ама безкръвни революции няма.Та отговора е в неопределеното бъдеще.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Съгласен съм.
    Ама като го гледам/слушам този, новия, с голямата уста, не е нито знаещ, нито незнаещ.
    Направо си е супернезнаещ!
    Във едно съм убеден-всички са марионетки

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Какво си нямаме за правене на конкурентен бизнес, който да ни вдигне доходите? Агрометеорологични условия добри, на кръстопът, досега сравнително по-ниски цени на енергията, по-евтина работна ръка, данъците са по-ниски, никой не воюва с нас, едва ли сме по-глупави средностатистически - какво още ни трябва, за да изкарваме добри доходи? Вие кажете, аз вече съм си изградил мнение, съвпада с това от пост 227 srg.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 23 от 37 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •