Колега Юрий,установява се че не сме много далече във вижданията си!Абсолютно прав си,че не може да се дават пари ей така!Аз също съм против,но нямат желание да го направят така че да отсеят бизнесмените.Пиша бизнесмените,защото с тази тригодишната програма,както и за млад фермер,се дадоха луди пари,а всъщност процента от тях който ще продължи да се занимава с пчеларство какъв ще е!?Тези пари трябваше да се дадат на хората които имат примерно над 150 с-ва,защото те всяка година вадят продукция и си плащат осигуровки и данъци.Който ще се занимава с пчеларство,нека да гледа голяма бройка с-ва,не с 20-50 кошера да иска и да ходи на работа и субсидии да получава и все да мрънка!Толково много е раздребнено пчеларството ни,че от там идва всичко!Все едно всеки да си работеше нивата!Дали някой щеше да обърне внимание на Иван с 15дка или Мехмет с 20дка?Едва ли?Дразнещ е факта,че за кокошка,коза,овца,пуйка и т.н ще има,а за кошер се правят на луди.В литературата от соц. време има стопанско значение на всички подотрасли на животновъдството.Там пишат,че една крава = на 8 кошера по стопански единици.Това е!Аз ако им чакам на субсидиите-гладен ще умра!