Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 57

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Дака,8 или 9 година третирам само със С.Р. и според теб досега да съм занулил пчелина няколко пъти.
    Но,изобщо не ми пречи вие да си третирате на воля
    Въпроса е в брйката кошери. Ако гледаш 500-1000 кошера трудно ще си позвлош този риск. Тази година след 4-5 изрязани С.Р имам хиляди акара, ако не бях третирал до сега да нямам пчелин. На комшията от 10 кошера, сега има 5 и е третирал с турски ленти.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Въпроса е в брйката кошери. Ако гледаш 500-1000 кошера трудно ще си позвлош този риск. Тази година след 4-5 изрязани С.Р имам хиляди акара, ако не бях третирал до сега да нямам пчелин. На комшията от 10 кошера, сега има 5 и е третирал с турски ленти.
    Ми,гледай и 10 000 кошера,нооооо разумно.Защо трябва да ги гледаме на куп.Най-важното за здрави пчели е разнообразието и достатъчността на прашеца.Защо трябва да отглеждаме лабилни колонии....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ми,гледай и 10 000 кошера,нооооо разумно.Защо трябва да ги гледаме на куп.Най-важното за здрави пчели е разнообразието и достатъчността на прашеца.Защо трябва да отглеждаме лабилни колонии....
    При мен няма много кошери, защото няма паша и нямам мнение по въпорса.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    И при мен пашата не е гарантирана.Също няма мн кошери,всъщност в радиус от 3км незнам да има др кошери.И с 50 и с 30 кошера,изкарвам еднакво количество мед.Сигурен съм,че и с 20 ще изкарам съшото количество...ще пробвам следващия сезон....Осигури разбообразна паша на пчелите и забрави за лекарствата....

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    И при мен пашата не е гарантирана.Също няма мн кошери,всъщност в радиус от 3км незнам да има др кошери.И с 50 и с 30 кошера,изкарвам еднакво количество мед.Сигурен съм,че и с 20 ще изкарам съшото количество...ще пробвам следващия сезон....Осигури разбообразна паша на пчелите и забрави за лекарствата....
    Всъщност, НЕналичието на други кошери в района спомага много за успешното третиране.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Всъщност, НЕналичието на други кошери в района спомага много за успешното третиране.
    Стига да имаш един немърлив съсед и честито. Ако ти кажа, че хоех да третирам кошери из селото само и само да си помогна, но добре че се отказаха.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Няма как да забраниш на съседите да гледат кошери. Разнообразна паша нямам, това е положението. Не винаги става това което искаме, но трябва да се оправяме с това което ни предложи живота. Само да сме живи и здрави, всичко друго ще се оправи.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Препрочитайки това ми направи впечатление малкия брой изрязвания. Аз обикновено изрязвам 8 пъти. Таз година бяха 7, просто защото майките спряха рано да ги осеменяват.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Препрочитайки това ми направи впечатление малкия брой изрязвания. Аз обикновено изрязвам 8 пъти. Таз година бяха 7, просто защото майките спряха рано да ги осеменяват.
    Аз извадих по 2-3 отводки от кошер, от къде тази сила а и рано спряха да осеменяват, в началото на Юни.

Наблюдател
    Регистриран
    13.08.2021
    Привет колеги!
    Така реших да действам тази година.
    1.Началото на Август с лентички ЕкоСтоп за 45дни.
    2.Началото на Октомври и Ноември 2 пъти x 2 третирания през 10 дни с Нозевит + .
    3.Октомври и Ноември по 1 третиране с ОК с фогър.
    Какво мислите?
    Лек ден.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •