Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 57

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    То ако беше така аз въобще пчели нямаше да имам. Ама как така при две третирания с МК през септември и още две с ОК през октомври най-силните ми кошери в края на януари имат по десет междурамия пчели, а? Номерът обаче е в това, тъкмо през септември да се подхранва със захарен сироп, не с инвертаза, почти всеки ден, за да имаме пило до началото и средата на октомври. Важното е хранилките рядко да бъдат сухи. Точно малките хранилки, до литър и половина, са най-подходящи за целта. И точно тези пчели, които се люпят сред средата на септември изкарват нормално до края на март.
    Щом третираш с МК, кажи каво мислиш по въпроса за мрежестите дъна? На всякъде чета че е по добре да ги затварям, но аз третирам на отворени и пада добре акар, като нямам нито една пчела подмор на дъната а пробвах на отводките (само те са на плътни) и там има подмор. Просто МК минава през семейството и излиза през дъното и няма поражения върху майки и млади пчели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Щом третираш с МК, кажи каво мислиш по въпроса за мрежестите дъна? На всякъде чета че е по добре да ги затварям, но аз третирам на отворени и пада добре акар, като нямам нито една пчела подмор на дъната а пробвах на отводките (само те са на плътни) и там има подмор. Просто МК минава през семейството и излиза през дъното и няма поражения върху майки и млади пчели.

За сега нямам наблюдения върху мрежестите дъна, защото тази година ми е първа с такива дъна. До момента бях с плътни дъна, но нямах поражения от МК, защото държах прелките отворени максимално до последното третиране с МК, въпреки риска от нападения от пчели и оси. Сега миостанаха осемнайсет кошера на плътни дъна, но не съм правил чак толкова обстойни прегледи. Виж, ако имаше подмор на дъната, щях да видя, тъй като имам навик погледът ми първо да се привлича от нередностите в семейството, но засега няма даже и новоизхвърлени пчели пред кошерите, т.е. всичко за сега е наред.

Едно време като опушвах с фосфорни ленти, напоени с амитраз в топло време, цели семейства са излизали на прелките и тогава имах загубени майки.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •