Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 52

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Те твоите пчели по зле от тия в Чернобил бре.

Пчелите ми са в супер здравословно състояние,благоденстват и се радват на живота.Твоите как са,пак ли ги натровиха пак ли ти изчезна летящата пчела,пак ли пълзят пред кошерите,пак ли се стягаш за погребение на 80процента или 50 процента,от лъжи и аз не мога ти хвана броиката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Пчелите ми са в супер здравословно състояние,благоденстват и се радват на живота.Твоите как са,пак ли ги натровиха пак ли ти изчезна летящата пчела,пак ли пълзят пред кошерите,пак ли се стягаш за погребение на 80процента или 50 процента,от лъжи и аз не мога ти хвана броиката.

От как плащат зимните загуби съм добре.Още не съм ги третирал...,така увеличавам шанса да ми е по гулем процента,а винаги съм се радвал за колеги които нямат зимна смъртност и им е супер здравословното състояние на пчелите.35 роя съм хванал тая година само на Златарица.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    От как плащат зимните загуби съм добре.Още не съм ги третирал...,така увеличавам шанса да ми е по гулем процента,а винаги съм се радвал за колеги които нямат зимна смъртност и им е супер здравословното състояние на пчелите.35 роя съм хванал тая година само на Златарица.
    Къде и защо я плащат зимната смъртност.Хвърлянето на бомби е специалитет на даката и маката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Къде и защо я плащат зимната смъртност.Хвърлянето на бомби е специалитет на даката и маката.

По ефтино излиза от ДеМиСа.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Коментирам поста на Калоян, слага флуметрина в групата на натуралните съставки. Няма нужда да цитирам статия, флуметрина е от групата на синтетичните перитроиди. Той е по-слаб от кумафоса и флувалината и за това на запад не са го използвали и по тази причина не са и правени изследвания за неговата резистентност. Все още е спорен въпроса дали акара е придобил резистентност към флуметрина.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Коментирам поста на Калоян, слага флуметрина в групата на натуралните съставки. Няма нужда да цитирам статия, флуметрина е от групата на синтетичните перитроиди. Той е по-слаб от кумафоса и флувалината и за това на запад не са го използвали и по тази причина не са и правени изследвания за неговата резистентност. Все още е спорен въпроса дали акара е придобил резистентност към флуметрина.
    Сега да кажа и аз това до което съм се добрал за флуметрина. Флуметринът е синтетичен пиретроид, който действа в дози 10 пъти по-ниски от флувалинат. Другите БОВ ( бойни отровни вещества) са извън всички класации.Та, до момента няма открита резистентност към него.Ниската доза на практика не се открива в пчелните продукти.Под чувствителността на съвременната апаратура е.Открити са минимални количества в пчелни пити ползвани над 10 години.Кой ползва и обработва пити 10 години? Това е от статия, която колеги на два пъти качват и тук и в другия форум.За съжаление не си давам труд да помня точна дата и място. Относно слабото действие на "Варостоп" от опит мога да твърдя , че е резултат от пускане на пазара на стари и негодни ленти.Същевременно опаковката им не им осигурява качествата до срока на годност, който пишат. При качествен продукт са ефикасни.В момента ползвам украински. Но и там от десет опаковки една се оказа "издухана". Ако намериш някакво изследване с различни данни от това до, което съм имал достъп , моля да го качиш.Благодаря!
    п.п. Ръководя се от " Разликата между отровата и лекарството е в дозата."
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •