Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 344

Тема: DE MINIMIS 2020

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    ...Позволи ми тук да не се съглася. По-скоро промишлените култури се опрашват най-вече (и все още) от пчелите, ......
    Тъй де, ама до година-две всичко ще е самоопрашващи се сортове и ГМО, на които пчели не им трябват...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Тъй де, ама до година-две всичко ще е самоопрашващи се сортове и ГМО, на които пчели не им трябват...
    Ами не е баш така в Канада си имат ГМО култури но си имат и пазарна ниша за опрашване.В Китай не знам дали има ГМО ама там де няма пчели бръмчът се едни четчици.В Америка преди Колумб е нямало медоносни пчели коне и други да имало е земеделие от дивите опрашители няколко хиляди вида но освен с брой с друго не могат да впечатлят а и нещо измират та промишлено земеделие без медоносни пчели трудна работа за сега.
    А относно броя на кошерите и здравето им нямах в пред вид мурдарите а пренаселеността.По емпирични данни се смята половината от отстояние 2км. в окръжност на медоносната растителност или за 100кг. мед на семейство (за тях и малко за пчеларя 30-30кг.) е около 200бр
    но в Сибир при СССР са установили 50 пряко сила 100 иначе глад нападения болести и мор става след някое време
    (поне така съм чел де).

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ами не е баш така в Канада си имат ГМО култури но си имат и пазарна ниша за опрашване.В Китай не знам дали има ГМО ама там де няма пчели бръмчът се едни четчици.В Америка преди Колумб е нямало медоносни пчели коне и други да имало е земеделие от дивите опрашители няколко хиляди вида но освен с брой с друго не могат да впечатлят а и нещо измират та промишлено земеделие без медоносни пчели трудна работа за сега.
    А относно броя на кошерите и здравето им нямах в пред вид мурдарите а пренаселеността.По емпирични данни се смята половината от отстояние 2км. в окръжност на медоносната растителност или за 100кг. мед на семейство (за тях и малко за пчеларя 30-30кг.) е около 200бр
    но в Сибир при СССР са установили 50 пряко сила 100 иначе глад нападения болести и мор става след някое време
    (поне така съм чел де).
    Леле.. от Ванкувър до Владивосток.... свят ми се зави...
    Аз като по по-проз гледам у наше село. Тровят ни всеки ден, паша няма, климата се променя, сезоните се местят, а ние пречим на пчелите да се приспособят.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията

Много си далече от истината,ГМО е много скъпо и малко забранено.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •