Здравейте, реших и тук да попитам нещо. Тъй като покрай мен има много слънчоглед и един от кошерите ми напълни магазина, реших както пише по книгите, да подпъхна втори магазин под първия. Въпроса ми е че нямам вече никави изградени пити и сложих само основи. Това може ли да е проблем? Освен това този магазин като го вдигах, ми се стори бая тежичък, а аз не съм от най-слабите. Има ли някакъв друг помощен начин или нещо по хитро като манипулация ?
Освен това сега като се замислих се чудя, след като новия магазин е отдолу, как ще направя контрол, примерно след 1 седмица. Това значи че трябва да разбутам целия кошер ?
И още нещо, тази седмица дават температури от утре до събота около 37 градуса. Някъде бях чел че се обрзувал някакъв клей по слънчогледа и пчелите не можели да излетят обратно при такива условия. Това колко голям проблем може да е ?
Освен това ми се ще тази година да изследвам слънчогледовия мед за пестициди, може ли някой да ми каже колко струва и къде може да стане това ? Защото имам някакви съмнения за слънчогледа заради миналата година.