Слънчогледа тръгна много добре, но в тия жеги изглежда намаля много нектара. Има летеж, но приноса е слаб към момента.
Колеги, хората продават меда, по 12 -15лв., а под 10лв. вече никъде няма. И всички кават че проблема с цената на меда идва от северопропадналия регион. Мисля, че е време да спрем да подбиваме цената на меда, защото така вредим на самите нас. Измамата с прекупвачите лъсна ясно сега. Всичко се е вдигнало и то много а меда от много години не мърда, защото има ....... пчелари. Добивите спадат дръстично, пчелите намаляват дръстично а работата се увеличава.
Аз моя го подарявам всичкия, понеже е малко. По 10-на буркана на близките, не мога да им взема пари, нито да го продам на някакви ... много вероятно и това да не е правилно.
Даже ако имате познати, мога и на тях да пратя, понеже имам още от миналата година и се е захаросал яко.
Какво обединяване, всеки не гледа не него да му е добре, а на другия да му е зле. Предатели да искаш. Върни се преди 20 години и виж каква е била цената на хляба, сиренето и бензина и после на медаСамо като видиш цената на инвентара как се вдига и колко трудно вече се гледат пчели. Постоянно се пръска и всякави болести. Какво да кажа повече.
Има инфлация може би найстина цена от 10лв. е нормална за масовите медове като слънчоглед и ливадни буреняци но лично аз го продавам по 8 и 9 лв. не защото са ми излишни някой и друг лев ни съм цъфнал ни вързал но ме е срам да искам повече като знам че меда не е стока първа необходимост и хората къде го копуват и те се чудят как и кое по напред.
П.П.Не се чувствам предател тия де му търсят 15лв. за тях и тия с 12лв.са предатели.
Гоше, обсъждахме го това по телефона. Всеки си прави сметката, защото клиентите са му скъпи. Проблема по-скоро е в това, че тези, които не обменят информация с никой, живеейки в собствен свят, са от гласената страна, еле пък в едровата търговия.
ПП Тази табела не е сменяна вече няколко години.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))