Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    В смисъл..................? Да ги хванеш и положиш на входа,така ли да го разбирам изречението?
    Ако са пълзящи според моите съмнения,ще влязат вътре и ще бъдат изхвърлени от стражите и чистачите,а упоритите–убити.
    Да.
    Ти вече писа какви са пчелите млади- стари, космати- плешиви , имат ли прашец в кошничките, треперят ли им крилцата и т.н.
    Имаше един умник/от другия форум/ де ме убеждаваше че слънчогледовата паша е тежка а акациевата лека ама ако е така що е тоя мор сега при такава силна паша дето няма празна килийка /не говоря за мен/ от това де чета тук тия дни.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Да.
    Ти вече писа какви са пчелите млади- стари, космати- плешиви , имат ли прашец в кошничките, треперят ли им крилцата и т.н.
    Имаше един умник/от другия форум/ де ме убеждаваше че слънчогледовата паша е тежка а акациевата лека ама ако е така що е тоя мор сега при такава силна паша дето няма празна килийка /не говоря за мен/ от това де чета тук тия дни.
    Е,не е баш тъй.Щото не съм ги писал тези определения.Може да си ги чел пак там,оттатък и сега да си ги омешал. Ама не са мои де.А бе Жоре,при толкова много информация,и то взаимно изключваща се,нормално е да се по сгреши.Я раздуй малко за този умник какво разбира под тежка и лека паша.Интересна формулировка за пашите.Предварително ти благодаря.
    Отговор не може да има засега и при единия и при другия.Информацията е твърде оскъдна за да се направи категорично заключение.А бе Жоре, не бива да говорим на аба.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Е,не е баш тъй.Щото не съм ги писал тези определения.Може да си ги чел пак там,оттатък и сега да си ги омешал. Ама не са мои де.А бе Жоре,при толкова много информация,и то взаимно изключваща се,нормално е да се по сгреши.Я раздуй малко за този умник какво разбира под тежка и лека паша.Интересна формулировка за пашите.Предварително ти благодаря.
    Отговор не може да има засега и при единия и при другия.Информацията е твърде оскъдна за да се направи категорично заключение.А бе Жоре, не бива да говорим на аба.
    Имах в пред вид това ти мнение:
    ,,Здравей! Натровената пчела умира вътре в кошера или в полето.Когато количеството им е голямо,чистачките ги изхвърлят пред кошера–ако е така,значи някъде е пръскано.А пълзящите не са натровени.Важно е да забележиш кога се появяват.Ако е след облитане на кошера,е нормално и не е притеснително.Но ако е при нормална работна ситуация е притеснително и с нищо не можеш да им помогнеш.
    Наблюдавай ги,какви са по възраст–млади, стари или мешано. Дано да се появяват само при облитане на кошерите.,,

А този пчелар с пашите бе с ник неим Пизо тук не съм го мяркал де не му се рояли пчелите що бил с 100%самосменни майки или от тиха смяна /не помня вече/.
    Бе някъде преди 2години едва ли ще мога да му намеря мнението

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Какво стана с пълзящите пчели?

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията

Щи кажа. Свърши акацията и-и-и-и... пълзящите пчели и те... свършиха!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Щи кажа. Свърши акацията и-и-и-и... пълзящите пчели и те... свършиха!
    Че то май го писахме,че това състояние ще отзвучи след тази обилна паша.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    При нас беше 4 дни, после изведнъж изчезнаха, виждат се единични тук там.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията

И при мен след края на пашата спря и сега нямам пълзящи. Но пак ще ги накапя след като извадя меда.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Сега вече си разбрала,че понякога притесненията ни са напразни.Догодина ще погледнеш на подобен проблем от съвсем друг ъгъл. Но бдителността не трябва да закачаш на пирона,защото това пълзене се припокрива и с друго пълзене,но в по–ранен период. Успешен сезон ти пожелавам.

Наблюдател
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    с.Новград
    Пълзенето спря роенето. Октомври пълзенето ще даде началото на края.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •