Тия пълзящите пчели като ги сложите на прелката на някой кошер какво става.
Тия пълзящите пчели като ги сложите на прелката на някой кошер какво става.
Да.
Ти вече писа какви са пчелите млади- стари, космати- плешиви , имат ли прашец в кошничките, треперят ли им крилцата и т.н.
Имаше един умник/от другия форум/ де ме убеждаваше че слънчогледовата паша е тежка а акациевата лека ама ако е така що е тоя мор сега при такава силна паша дето няма празна килийка /не говоря за мен/ от това де чета тук тия дни.
Е,не е баш тъй.Щото не съм ги писал тези определения.Може да си ги чел пак там,оттатък и сега да си ги омешал. Ама не са мои де.А бе Жоре,при толкова много информация,и то взаимно изключваща се,нормално е да се по сгреши.Я раздуй малко за този умник какво разбира под тежка и лека паша.Интересна формулировка за пашите.Предварително ти благодаря.
Отговор не може да има засега и при единия и при другия.Информацията е твърде оскъдна за да се направи категорично заключение.А бе Жоре, не бива да говорим на аба.
Имах в пред вид това ти мнение:
,,Здравей! Натровената пчела умира вътре в кошера или в полето.Когато количеството им е голямо,чистачките ги изхвърлят пред кошера–ако е така,значи някъде е пръскано.А пълзящите не са натровени.Важно е да забележиш кога се появяват.Ако е след облитане на кошера,е нормално и не е притеснително.Но ако е при нормална работна ситуация е притеснително и с нищо не можеш да им помогнеш.
Наблюдавай ги,какви са по възраст–млади, стари или мешано. Дано да се появяват само при облитане на кошерите.,,
А този пчелар с пашите бе с ник неим Пизо тук не съм го мяркал де не му се рояли пчелите що бил с 100%самосменни майки или от тиха смяна /не помня вече/.
Бе някъде преди 2години едва ли ще мога да му намеря мнението
Какво стана с пълзящите пчели?
В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))