Няма лошо, човек да превърне пчеларството в бизнес. Просто много малко хора могат да го направят. Има много странични фактори, които могат да повлияят и да превърнат начинанието в неуспешно. Ако успееш да го развиеш, е хубаво да имаш друг основен източник на доходи. Успех.
Пожелавам ти успех и късмет.Ще са нужни.Пчеларството само на пръв поглед е просто. Само математически подход към него не става.Например -100×30×8=? Трябват много знания.Но пчеларството е и Болест.Заразна болест.И Любов.И не се чуди ,че колегите работят с пчели,нищо ,че може и да са на загуба.Когато разбереш защо го правят,с гордост може да се наречеш Пчелар.Бъди упорит и успех.
Благодаря много за съветите!
Плана е да купя 1 кошер, но не знам какъв, дали ДБ, или ЛР, за да гледаме по него, като разбира се, имам приятели, които се занимават с производство на кошери и ще помагат. Ще направим няколко бройки, ако има търсене ще ги продадем, ако ли не, ще си ги заредя и ще опитам да ги гледам.
Ще пиша тук в тази тема как са се развили нещата, ако не е проблем.
Пак ще сбъркаш ако вземеш само едно семейство. Трябват ти поне две семейства, за да можеш да правиш сравнения и да помагаш от едното на другото, ако се наложи.
Малко е странно, първо искаше по 10 от трите системи, сега само един кошер.....явно още не си наясно що е то пчелар и пчелно семейство.
Предлагам ти да си купиш КАЛЕНДАРЕН СПРАВОЧНИК НА ПЧЕЛАРЯ на Любен Радоев и да го разучиш добре и тогава да вземеш пчели.
Но все пак успех...
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Абе, човека иска да вземе един кошер за мостра, а не да гледа едно пч. семейство!?
Точно така, купих един кошер за мостра.
Кошера го купих от Пазарджик на цена 85 лева.
ДБ 10 рамков с един магазин, мрежесто дъно.
Сега ще си купя материал и ще започвам да се уча.
Според мен, да правя кошери и да продавам не е бизнес, а просто работно място, но всеки ги разбира нещата по различен начин.
Ще ви държа в течение, тъкмо ще има на кой да се подигравате :D.
Я почети малко, че не само ще те подиграват, ами и бой може да отнесеш.
https://beehoneyportal.com/pchelen-k...idove-kosheri/
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))