Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Зазимявам ги на около 15 кг. мед за 7 рамки(не междурамия) пчели. И обикновено това е достатъчно, но тази зима не бе точно така. Януари и Февруари подавах питки-мед и пудра захар. Мисля, че 250 м. н. в. не е високо. И да, от 6-7 дни, постоянно валеше. Вчера следобед и днес най-накрая напече и полудяха. Иначе семействата са силни, но ако не могат да се домогнат, по някаква причина до паша(лошо време), си искат хранене, или поне така виждам аз нещата.
Кразз, тези 15 кг.би трябвало да са предостатъчни при нормална зима.И ако си ги преглеждал за последно в края на март и са нямали храна/мед/ говори че тези 15 кг не са толкова.Щом си подавал и питки февруари .Зазимявам на 8–9 рамки с пчели и 10,максимум 12 кг мед.Това са 5–6 рамки непълни с мед,а другото е прашец до 9 бр. рамки в плодника.Като пиша прашец,разбирай перга,капсулирана отгоре с мед. И от там още 1–1,5 кг мед стават общо 13–14 кг мед.Горе –долу като теб.И стигат до първа паша. Тази зима докато цъфне първото кокиче ,бяха взели от контролната хранилка с мед, не повече от 400гр мед. Ползвам я за контрол на състоянието вътре,без да отварям.Бях писал някъде за нея.
Преди дъждовете при теб е имало цъфтеж,значи са донесли запаси за пилото и притесненията ти са напразни.